• Seppo Kataja arveli K.A. Tapolan kanssa käymiensä keskustelujen vaikuttaneen hänen kiinnostukseensa historiaan.

Seppo Katajalle Vimpelin kulttuuripalkinto

Suomen itsenäisyyden merkkipaalua juhlistettiin Vimpelissä juhlajumalanpalveluksella, kynttilöiden sytytyksellä ja seppeleen laskulla sankarihaudoille, kunniavartiolla sekä perinteisellä, seurakuntatalolla vietetyllä juhlalla. Juhlassa luovutettiin kunnallinen yrittäjäpalkinto Ruukki Constructionille sekä kulttuuripalkinto paikallishistorian tuntijalle Seppo Katajalle.

Palkinnon jakanut Alajärven sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto totesi Katajan juurruttaneen vimpeliläisiin tiedon siitä, mitä heidän esivanhemmilleen on tapahtunut sodassa ja muissa historian käänteissä. Hän on myös aina pyydettäessä lähtenyt auliisti kertomaan tietojaan esimerkiksi koululaisille.

Kunnan ja seurakunnan yhteistyössä järjestämässä juhlassa juhlapuheen piti tohtori Vesa Vihriälä, joka nimesi Suomen menestystekijöiksi muun muassa instituutiot, sivistyksen ja luottamuksen. Yksi tekijöistä, jonka vuoksi yhdestä Euroopan köyhimmistä maista on nyt menestyneimpien joukossa, on se, että Suomi lähti täysillä mukaan globalisaation ensimmäiseen aaltoon myyden sahatavaraa, sittemmin sellua ja paperia maailmalle.

Seurakunnan tervehdyksen toi kirkkoherra Ilkka Lehto, joka kertoi Suomen lipun varhaisista vaiheista. Juhlassa esiintyi musiikkiopiston ja seurakunnan yhteinen puhallinyhtye ja Roosa Shemeikka soitti pianolla Sibeliuksen Kuusen. Juhlan lopuksi yleisö antoi Suomelle kolminkertaisen Eläköön! -huudon ja yhtyi Maamme-lauluun.

Jaa juttu: