Seppo Katajalle Vimpelin kulttuuripalkinto

Seppo Kataja arveli K.A. Tapolan kanssa käymiensä keskustelujen vaikuttaneen hänen kiinnostukseensa historiaan.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Palkinnon jakanut Alajärven sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto totesi Katajan juurruttaneen vimpeliläisiin tiedon siitä, mitä heidän esivanhemmilleen on tapahtunut sodassa ja muissa historian käänteissä. Hän on myös aina pyydettäessä lähtenyt auliisti kertomaan tietojaan esimerkiksi koululaisille.

Kunnan ja seurakunnan yhteistyössä järjestämässä juhlassa juhlapuheen piti tohtori Vesa Vihriälä, joka nimesi Suomen menestystekijöiksi muun muassa instituutiot, sivistyksen ja luottamuksen. Yksi tekijöistä, jonka vuoksi yhdestä Euroopan köyhimmistä maista on nyt menestyneimpien joukossa, on se, että Suomi lähti täysillä mukaan globalisaation ensimmäiseen aaltoon myyden sahatavaraa, sittemmin sellua ja paperia maailmalle.

Mainos

Seurakunnan tervehdyksen toi kirkkoherra Ilkka Lehto, joka kertoi Suomen lipun varhaisista vaiheista. Juhlassa esiintyi musiikkiopiston ja seurakunnan yhteinen puhallinyhtye ja Roosa Shemeikka soitti pianolla Sibeliuksen Kuusen. Juhlan lopuksi yleisö antoi Suomelle kolminkertaisen Eläköön! -huudon ja yhtyi Maamme-lauluun.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.