Seppo Katajalle Vimpelin kulttuuripalkinto

Seppo Kataja arveli K.A. Tapolan kanssa käymiensä keskustelujen vaikuttaneen hänen kiinnostukseensa historiaan.
Suomen itsenäisyyden merkkipaalua juhlistettiin Vimpelissä juhlajumalanpalveluksella, kynttilöiden sytytyksellä ja seppeleen laskulla sankarihaudoille, kunniavartiolla sekä perinteisellä, seurakuntatalolla vietetyllä juhlalla. Juhlassa luovutettiin kunnallinen yrittäjäpalkinto Ruukki Constructionille sekä kulttuuripalkinto paikallishistorian tuntijalle Seppo Katajalle.

Palkinnon jakanut Alajärven sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto totesi Katajan juurruttaneen vimpeliläisiin tiedon siitä, mitä heidän esivanhemmilleen on tapahtunut sodassa ja muissa historian käänteissä. Hän on myös aina pyydettäessä lähtenyt auliisti kertomaan tietojaan esimerkiksi koululaisille.

Kunnan ja seurakunnan yhteistyössä järjestämässä juhlassa juhlapuheen piti tohtori Vesa Vihriälä, joka nimesi Suomen menestystekijöiksi muun muassa instituutiot, sivistyksen ja luottamuksen. Yksi tekijöistä, jonka vuoksi yhdestä Euroopan köyhimmistä maista on nyt menestyneimpien joukossa, on se, että Suomi lähti täysillä mukaan globalisaation ensimmäiseen aaltoon myyden sahatavaraa, sittemmin sellua ja paperia maailmalle.

Seurakunnan tervehdyksen toi kirkkoherra Ilkka Lehto, joka kertoi Suomen lipun varhaisista vaiheista. Juhlassa esiintyi musiikkiopiston ja seurakunnan yhteinen puhallinyhtye ja Roosa Shemeikka soitti pianolla Sibeliuksen Kuusen. Juhlan lopuksi yleisö antoi Suomelle kolminkertaisen Eläköön! -huudon ja yhtyi Maamme-lauluun.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vilma Metsälä (vas.), Mari Takala ja Noora Mäenpää ovat tyytyväisiä siihen, miten aktiivisesti suomalaiset laittavat paistinrasvat kiertoon.

Kinkkutemppu tulee jälleen – yhden kinkun rasvasta valmistetulla dieselillä pääsee jopa kolme kilometriä

K-market Veto osallistuu myös tänä vuonna, kahdeksatta kertaa, Kinkkutemppu-kiertotaloustempaukseen. Jouluruokien valmistuksesta syntyvät paistinrasvat voi tuoda kaupan keräyspisteeseen kierrätettäväksi 18.12.2023-7.1.2024. Kinkkutemppu kierrättää jo kahdeksatta joulua peräkkäin paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Kekseliäs kiertotalouskampanja onnistui viime vuonna keräämään 45 tonnia rasvajätettä.

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.