Frangén auttaa pohtimaan historiaamme

Kortesjärveläissyntyiseltä Paavo Frangénilta on ilmestynyt uusi kirja Avattu historiamme. Keitä olemme, mistä tulemme, missä on alkukotimme.

Reiluun kolmeensataan sivuun on mahdutettu paljon asiaa. Kirja jakautuu kahteen osaa. Ensimmäisessä osassa paneudutaan suomalaisten geeniperimään ja kansojen liikkeisiin. Kirjan toinen osa käsittelee kansallisen heräämisen aikaa. Suomen osalta kirjassa luodaan lyhyitä katsauksia itsenäisyyden ajan tapahtumiin aina sotaorpojen kohtaloista tämän päivän hallituspolitiikkaan.

Paavo Frangén on perehtynyt historiaan antaumuksella. Kirja on mielenkiintoinen lukupaketti, joka herättää ajattelemaan mennyttä aikaa ja muistelemaan myös maamme lähihistoriaa ja palauttamaan mieleen omia muistikuvia lähi vuosien ja vuosikymmenten tapahtumista.

Paavo Frangén on syntynyt Kortesjärvellä 1936, jossa vietti nuoruusvuotensa. Nykyisin hän asuu Luikonlahdella.

Frangén kertoo tutkineensa historiaa jo 54 vuotta, ja työ jatkuu. Hän on kirjoittanut historiaan pohjautuvia näytelmiä, paikallishistoriallisia teoksia sekä  runoja, kolumneja ja mielipidekirjoituksia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.