Vonkamiehentiestä sittenkin Uittomiehentie

Evijärven kunnan tekninen lautakunta on päättänyt muuttaa Vonkamiehentien Uittomiehentieksi.

Tekninen lautakunta nimesi tien viime syksynä Evijärvi-Seuran ehdotuksesta Vonkamiehentieksi. Tie johtaa Jokisaareen, johon Evijärvi-Seura on rakentanut Vonkamieheksi nimeämänsä uittokämpän. Kämpän ja tien nimistä on viime aikoina käyty vilkasta keskustelua Evijärvellä.

Aloitteen tien uudelleen nimeämisestä tekivät Jouko Jokela, Aimo Järvelä, Markus Kattilakoski ja Jukka Mustajärvi. Nelikko perusteli aloitetta sillä, että suurin osa evijärveläisistä sekä entiset uittomiehet katsovat, että Jokisaareen johtava tie pitäisi nimittää Uittomiehentieksi. Aloitteen tekijät toteavat, että vonkamies koetaan paikkakunnalla vieraaksi ja se on monelle käsitteenä tuntematon. Sen sijaan uittomies on pitäjässä yleisesti tunnettu ja käytetty termi.

Tekninen lautakunta toteaa, että tienvarrella olevia maanomistajia on kuultu, eikä heillä ollut mitään uutta nimeä vastaan. Tiistaina kokoustanut tekninen lautakunta päätti muuttaa Vonkamiehentien Uittomiehentieksi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.