Esko Ahosesta Suomen Nuorisoseurojen kunniapuheenjohtaja

Esko Ahonen nimettiin Suomen Nuorisoseurojen ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi. Kuva: Maija Ahonen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Suomen Nuorisoseurat on nimittänyt ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajakseen järjestön puheenjohtajana vuosina 2006–2016 toimineen Esko Ahosen.

61-vuotias evijärveläislähtöinen Ahonen on entinen keskustan kansanedustaja. Vuodesta 2012 hän on toiminut Lestijärven kunnanjohtajana.

Suomen Nuorisoseurat halusi nimityksellä palkita ja kiittää pitkäaikaisinta puheenjohtajaansa, jolle oli jo myönnetty järjestön korkein tunnustus, kultainen ansiomerkki, vuonna 2005. Ahosella oli Suomen Nuorisoseurojen mukaan merkittävä rooli 136-vuotiaan järjestön uudistamisessa.

Ahonen itse nimeää puheenjohtajakautensa merkittävämmäksi saavutukseksi Suomen Nuorisoseurojen Liiton ja Kalevan Nuorten Liiton yhdistymisen maan johtavaksi nuorisotyötä tekeväksi järjestöksi, nykyiseksi Suomen Nuorisoseuroiksi, vuoden 2013 alussa. Toiseksi virstanpylvääksi hän mainitsee nuorisoseuraliikkeen viisiosaisen historian Yhteisön voima, joka julkaistiin eduskunnassa vuonna 2011.

Kotikylänsä Evijärven Kivijärvenkylän nuorisoseuraan Ahonen liittyi jo vuonna 1969.

–Nuorisoseura oli kylän keskipiste. Olen aina tavannut sanoa, että olen puhtaasti nuorisoseuran tuotos, sillä vanhempanikin tapasivat 50-luvun alussa Karvalan nuorisoseuralla, hän kertoo.

Lue koko juttu Järviseudun Sanomista 22/2017.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.