Hanke auttaa maahanmuuttajia yrittäjäpolulle

Julkaistu:

Aihe:

Järviseudulla asuu pääasiassa työn ja opiskelun vuoksi seudulle tulleita maahanmuuttajia. Etelä-Pohjanmaan alueella toimivan Promotion of Immigrant Entrepreneurship -hankkeen tavoitteena on lisätä heidän yrittäjyystietouttaan. Hankkeen projektipäällikkönä toimiva Jiuliano Prisada kertoo, että hankkeessa luodaan myös paikallisia toimintamalleja siitä, kuka tukee ja auttaa maahanmuuttajataustaista yrittäjää yrityksen perustamisessa.

Monelle maahanmuuttajalle yrityksen perustaminen ei juolahda edes mieleen, tai siihen liittyvät järjestelyt tuntuvat hankalilta. Jollekulle puutteellinen kielitaito saattaa olla hidasteena.

–Tärkeintä on löytää oma vahvuus, päästä tekemään sitä mikä on hyvä. Se motivoi niin, että kielitaito kehittyy, kannustaa Prisada.

Paikallinen yrittäjä on usein paras tuki uudelle, aloittavalle yrittäjälle. Hän kertoo esimerkin kreikkalaisesta, joka sai työharjoittelupaikan soitinliikkeestä. Mies työskenteli siellä kymmenisen vuotta korjaten soittimia ja toimii nyt yrittäjänä samoissa tiloissa soitinliikkeen kanssa. Unkarilaisen lihanleikkaajan unelmana puolestaan oli oma ravintola. Kokin koulutuksen kautta ja paikallisten tuella siitä tuli totta Lapualla.

Prisadan mukaan yrittäjien kannattaa myös hyödyntää työntekijöidensä kontakteja esimerkiksi asiakkaiden tai vaikka raaka-aineiden hankkimiseen ulkomailta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.