Sari Salon kirja kannustaa kouluja liikkumaan

Sari Salo on parhaillaan vuorotteluvapaalla opettajan työstä. Jälleennäkeminen oppilaiden kanssa oli lämmin hänen vieraillessaan Myllykankaan koululla.

Alajärven Myllykankaan koululla opettajana toimiva Sari Salo viimeistelee parhaillaan kirjaansa Peppu irti penkistä: yli 150 toiminnallista ideaa innostavaan oppimiseen. PS-Kustantamon tilaama kirja julkaistaan elokuussa, mutta siitä on innostuttu jo ennakkoon.

Salo on toteuttanut liikunnallista opetusmetodia koko opettajanuransa ajan. Hänen luokkansa ovatkin oppineet liikunnan avulla monenlaista. Liikkuminen on osa jokaista koulupäivää ja läksyksikin voi tulla liikkumista. Liikkeen yhdistäminen asioiden oppimiseen rauhoittaa vilkasta lasta ja ujo saa tuotuaan itseään paremmin esille, kun ei ole koko luokan huomion keskipisteenä.

Mainos

Uudessa opetussuunnitelmassa toiminnallisten työtapojen lisääminen on tavoite. Vaihtoehtoiset tavat opettaa lasten pulpetissa istuttamisen sijaan kiinnostavat kasvavaa joukkoa opettajia.

–Moni nuori opettaja on hakenut minulta tukea ja vinkkejä, sillä eivät ole saaneet niitä vanhemmilta kollegoilta koulussaan. Samalla vaivalla, kun teen pelikortit ja säännöt, jaan ne muidenkin kanssa Toiminnallista elämää-blogissani, Salo toteaa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.