Munaralli sai oppilaat liikkumaan

Lappajärven yhteiskoululla valmistauduttiin pääsiäiseen seurakunnan aamunavauksella ja tämän jälkeen liikunnallisella munarallilla, minkä puolestaan toteutti Yhteiskoululla toimiva tekemisen kioski.

Tekemisen kioski aloitti toimintansa huhtikuussa. Kioskista voi ostaa välituntitekemistä, ja tekemisen mukana tulee myös ihminen, kenen kanssa voi pelata tai leikkiä. Tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja parantaa viihtyvyyttä koulussa. Kioski on jo huhtikuussa ehtinyt tarjoamaan liikuntatuokiota ja nyt pääsiäisviikolla oppilailta ilahdutettiin munarallilla.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lappajärven paikallisyhdistys ja Lappajärven Osuuskauppa tarjosivat jokaiselle peruskoululaiselle suklaamunan. Näitä piiloteltiin jokaiseen luokaan ja osa vielä uloskin.

Tärkeä tavoite on, ettei kenenkään tarvisi olla yksin välitunteja vailla mitään tekemistä. Kioski on avoinna kaikille yhteiskoulun oppilaille. Kioski pyrkii palvelemaan kolme kertaa viikossa. Maanantaisin kioskilla on tarjolla yhteistä ohjattua liikkumista, torstaina ja perjantaina lainattavana on leikki- ja pelivälineitä ja muuta touhua. Kioskia ylläpitää opo ja kuraattori koulussa. Muita vetäjiä ovat vapaa-aikasihteeri Jutta Dinga, seurakunnan nuorisotyöntekijä Maria Stenman ja etsivä nuorisotyötekijä Iina Keisala sekä 4H:sta Tanja Näätänen.

Tekemisen kioski miettii jatkuvasti uusia tekemisen muotoja välinteihin, joten ideoita ja palautetta otetaan mielellään vastaan.

Toimintaa voi myös halutessaan tukea esimerkiksi lautapelien, hyppynarujen tai muun pienen toimintaa aktivoivien tavaroiden muodossa. Tällä hetkellä toimintaa ovat tukemassa Lappajärveläinen pelifirma Platonic Partnership, Kipinäkota, Lappajärven Osuuspankki,  Lappajärven Osuuskauppa, Lappajärven kunta sekä kirjasto.

Piia Kivinen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.