Lapset mukaan laatikkoviljelyyn

Jasmin Mäkiranta, sylissään Enni-tytär, Onni Savola, Elida Salute, Oskari Kahari, Helmi Savola ja Hanna Honkaniemi kylvivät purkkeihin rairuohon siemeniä sekä herneitä.

Julkaistu:

Aihe:

Viljelylaatikko on helppo tapa kasvattaa vihreää lautaselle. Kitkemistä on vähemmän kuin perinteisessä avopenkissä, ja taimet voi joko kasvattaa itse tai ostaa valmiina. Laatikonkin voi nikkaroida itse tai ostaa valmiina. 4H-yhdistykset myyvät tänä keväänä paketteja, joihin kuuluu viljelylaatikko sekä taimet ja ohjeet. Niitä ostamalla myös työllistää myös paikallisia nuoria.

-Kun mullan ostaa kaupasta, kitkemistä on vähemmän, vinkkasi Evijärven 4H-kerhon toiminnanjohtaja Hanna Honkaniemi.

-Laatikko kannattaa sijoittaa sinne, mistä kuljetaan tai missä oleskellaan, esimerkiksi porraspäähän, kertoi päivään osallistunut Heli Hämäläinen.

Mainos

Hämäläisillä viljelytouhuihin ja sadosta nauttimiseen osallistuu koko perhe.

Ähtäriläinen Jasmin Mäkiranta osallistui Jamin puutarhalla vietettyyn päivään 10-kuukauden ikäisen Enni-tyttärensä kanssa. Mäkiranta tunnustautuu puutarhaihmiseksi. Kotona on kasvamassa tomaattia, paprikaa, basilikaa ja persiljaa. Taimet viedään kesäksi mökille viherhuoneeseen.

-Enni on saanut olla mukana kylvämässä taimia. Toivottavasti tästä tulee yhteinen harrastus, naurahti Mäkiranta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.