Tämä ja monet muut kokot palavat pääsiäisenä Järviseudulla

Lappajärvellä kokkoja poltetaan muun muassa Kivitipun risteyksessä. Kuva: Pekka Kangas
Ympäri Järviseudun pitäjiä poltetaan tänäkin vuonna perinteisiä pääsiäiskokkoja. Lue jutusta, missä ja milloin valkeat sytytetään.

Purmojärven kyläyhdistys ry:n pääsiäiskokko syttyy Purmojärven Rantahallin rannassa osoitteessa Laukkosentie 56 lauantaina kello 19. Puffetti aukeaa puoli tuntia aiemmin.

Ylikylässä, kantatie 63:n varressa, valakia syttyy kello 20. Saarijärvi–Isomäki–Kielinen, kokko Saarijärven hiekkakuopilla sytytetään kello 19. Kortesjärven Kirkonkylä, kokko syttyy Kortesjärven Nuorisoseuran pihassa kello 19. Pirttisessä sytytetään myös kokko, jos säät sallivat.

Evijärven Särkikylässä kylätalon tuntumassa kokkoa poltetaan kello 19 alkaen. Mukana on monenlaista ohjelmaa sketseistä stand uppiin. Tapahtumassa esiintyy myös kylän nuorten muodostama bändi nimeltä Staff. Järjestäjänä toimii Särkikylän koulun vanhempainyhdistys.

Lappajärvellä Kärnän Maa- ja kotitalousseura ry kokoaa pääsiäiskokon Havulansuoran veneenlaskupaikalle. Kokko sytytetään lauantaina kello 19.30. Tapahtumassa myös makkaranpaistoa ja arvontaa.

Itäkylässä kokko palaa osoitteessa Uimalantie 39. Itäkylän Mieslaulajat konsertoivat kello 18 alkaen ja kokko syttyy sen jälkeen.

Lappajärven keskustan kokko on Kivitipun risteyksessä osoitteessa Nykäläntie 5. Kokko syttyy kello 17.

Vimpelissä Sääksjärven nuorisoseuran jättikokko syttyy lauantaina seitsemältä Vääpekinpurolla Peltokankaantien varressa, noin kilometri Sääksjärveltä Perhon suuhtaan. Pyhälahden venevalkamassa osoitteessa Lakaniementie 735 poltetaan kokkoa kello 19 alkaen, järjestäjänä Pyhälahden numero.

Vinnissä hiekkakuopalla poltetaan kyläseuran kokkoa kello 19 alkaen.

Alajärvellä Kaartusen kylätoimikunnan järjestämä kokko sytytetään kello 18 (Kaartusen tien oikealla puolella kylältä päin tullessa, ennen Lepistön puutarhaa). Puffetti aukeaa kello 17.30. Onnenpyörä, arvontaa ja ketjunheittoa kolmessa sarjassa.

Hoiskon pääsiäiskokkoa poltetaan lauantaina Kyrönlahdessa, osoitteessa Levijoentie 208 (Koivusaaren pellolla. Kokko sytytetään kello 19. Puffetissa makkaraa ja mehua. Järjestäjänä Hoiskon kyläyhdistys. Luoma-ahon kyläyhdistyksen kokko sytytetään kello 18 Luoma-ahon nuorisoseuran kentällä. Tapahtumassa puffetti ja elävää musiikkia.

Paalijärvellä tanssilavan pihassa kokko palaa lauantaina kello 19 alkaen. Omat makkarat mukaan. Järjestäjänä Paalijärven kyläyhdistys ja maamiesseura.

Koivumäen kyläyhdistys ry:n järjestämä pääsiäistapahtuma Koivumäen kylätalolla kokkoiltana lauantaina kello 19 alkaen. Pikkukokon lähistöllä puffetti.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.