Ekologinen lammas valtaa alaa

Lammas on ekologinen ja eettinen valinta. Se kasvatetaan usein luomuna, sitä käytetään maisemoinnissa ja villa on uusiutuva luonnonvara.

Lampaan lihan kysyntä on kasvussa. Sitä ollaan oppimassa syömään ympäri vuoden, mutta pääsiäinen on yhä sen sesonkiaika. Yhä useampi haluaa ruokapöytäänsä suomalaista lammasta.

Järviseudulla lampaita on isommassa määrin alle kymmenellä tilalla. Lihatukkujen kautta järviseutulaista lammasta löytyy niin helsinkiläisistä ravintoloista kuin kauppojen pakastealtaista kautta maan.

Alajärveläisellä Ahopellon tilalla odotetaan jo kesää. Innokkain odottaja taitaa olla Daysy-koira, jonka päätyö on lammaslauman kaitseminen laitumella. Ahopellon lampolassa asustelee tällä hetkellä noin 230 lammasta.

Lue lisää lampaista tänään ilmestyneestä lehdestämme.

Jaa juttu: