Ohjaamo rantautuu Järviseudulle

Sipilän hallituksen kärkihankkeisiin kuuluva Ohjaamo-hanke aloitti toimintansa Etelä-Pohjamaalla vuoden alusta. Parhaillaan kaavaillaan sitä, kuinka toiminta palvelisi nuoria parhaiten Järviseudun kunnissa.

–Usein nuorten palvelupolut ovat sirpaleisia. Ohjaamon tarkoitus on tiivistää ja keskittää alle 30-vuotiaiden ohjaustoimintaa, jotta palvelut olisivat saatavilla helpommin, nopeammin ja yhtenäisemmin, kertoi hanketta luotsaava projektipäällikkö Annukka Haapa-aho.

–Kokoamme nuorten tarvitsemia palveluita saman katon alle tai tiivistämme eri toimijoiden yhteistyötä muulla tavoin, jolloin päällekkäisyyksiä pystytään karsimaan. Nuoren ei tarvitse tietää, mennäkö Kelaan, työkkäriin vai sossuun, riittää, kun menee Ohjaamoon. 

Ohjaamon neuvontapalvelut pyrkivät kattamaan kaikki osa-alueet terveydestä ja hyvinvoinnista opiskeluun ja yrittäjyyteen.

Jaa juttu: