Lukijan mielipideartikkeli:

Evijärvellä tehty oikeita asioita

a6f7e66a6031337001655d616ce68fc7.jpg

Pitkän ja kivuliaan säästökuurin jälkeen alkaa tuloksia näkyä Evijärven kuntataloudessa.Kuntamme talous on selvästi parantunut, mutta päivittäiset menot vaativat tarkkaa seurantaa. Kulurakennetta tulee kehittää kaiken aikaa, investoidaan maltillisesti ja oikeisiin kohteisiin.
Nyt asiat kunnassa näyttävät paremmalta monellakin eri mittarilla mitattuna. Tuoreimpana Etelä-Pohjanmaan liiton mukaan kuntien resurssien mittauksessa Evijärvi sijoittui koko maakunnassa neljänneksi. Edellä ainoastaan maakunnan suuret kaupunkikunnat. Lisäksi työllisyysaste 18–64-vuotiaiden keskuudessa oli Evijärvillä maakunnan paras.
Tällä hetkellä Evijärvellä on vireillä useita hankkeita. Uuden vastaanottohallin rakentaminen alkaa kevään kuluessa, siihen on jo yrittäjät löytyneet. Lisäksi käydään neuvotteluja uusien asuntojen rakentamisesta keskustaan. Kantatie 63:n rakentaminen alkaa tämän vuoden aikana ja Lassilan sillan ensi vuoden aikana. Ely-keskuksen kanssa käydään keskusteluja Kantatie 68 ja 63 risteyskohdasta, eli Mäntyhovin risteyksen ja Pukkilantien välisestä tieosuudesta.
Evijärven lukion on jäänyt liiankin vähälle huomiolle. Se on Järviseudun toiseksi suurin ja hyvin tuloksin. Evijärven lukio on kehittänyt opetusta määrätietoisesti, ja meillä on mahdollista suorittaa kemian syventäviä opintoja Tampereen teknillisen yliopiston kautta. Tämä antaa nuorillemme hienon mahdollisuuden tulevia opintoja varten.
Kehitettävää kyllä on. Vakava huoli on väestön väheneminen. Siihen on tulevalla valtuustokaudella paneuduttava vakavasti. Paljon on keskusteltu lapsiperheiden tukemisesta esimerkiksi jonkinlaisella lapsibonuksella, on kokeiltu rakentamisporkkanaa sekä erilaisia uusia tapoja tuoda palveluja kuntalaisille. Lisäksi on kiinnitetty entistä enemmän huomiota elinympäristön viihtyisyyteen ja sen kohentamiseen.
Yksi tärkeä asia askarruttaa niin kuntalaisia kuin päättäjiä, missä palvelumme sijaitsevat, kun sote-uudistus tulee voimaan? Miten ovat ikäihmisten ja lapsiperheiden palvelut uudessa tilanteessa? Miten saadaan turvattua, että ne eivät karkaa liian kauas? Nyt on oltava tuntosarvet herkkinä asian suhteen.
Nämä ja kaikki muut kuntalaisia koskevat asiat ovat meille keskustalaisille tärkeitä. Vaaliteemamme on: hyvinvointi tehdään yhdessä – huolenpitoa huomennakin. Tulevissa kuntavaaleissa on äänestäjällä mahdollisuus vaikuttaa, ketkä asioistasi päättävät.
Keskustassa voit aina vaikuttaa, aloita äänestämällä.
Ilmari Sulkakoski, Keskustan Kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.