Savonjoen ruoppaus onnistuu viimein

Vimpelinjoen eli Savonjoen ruoppaus ja joen tulvansuojelu- ja kunnostushanke on vihdoin päässyt etenemään toivotulla tavalla.

Viime talvena ruopattiin jokisuu, Saarikentän ja kirkkosillan välinen alue sekä yhteiskoulun kohdalta noin 200 metriä.

Viime perjantaina alkaneen ruoppauksen aikana on jokea tarkoitus ruopata noin 700 metrin matkalta. Joen pohjasta poistettavan massan suuruus on 7 000-8 000 kiintokuutiometriä. Ruoppauksen arvellaan kestävän parisen viikkoa.

-Kun ruoppaus saadaan päätökseen, jatkuu ViVimpelinjoen tulvansuojelu- ja kunnostushanke seuraavaan vaiheeseen, johon kuuluu muiden muassa Opintien kevyen liikenteen sillan rakentaminen, kertoo ympäristösihteeri Kirsi Syynimaa.

Ruoppauksen tavoitteena on, ettei Savonjoella kärsittäisi enää tulvista. Kirsi Syynimaa huomioi myös, että joesta poistettava humusmassa vaikuttaa myös Lappajärven tilaan. Humusmassan lisäksi joen pohjasta poistetaan myös kiviä.

-Savonjoen virkistyskäyttö paranee, kun kivet eivät ota veneiden köliin kiinni, kertoo Kirsi Syynimaa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.