Korvelle hevoset ovat elämäntapa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Nuorempana ratsastusta harrastanut Maria Korpi opiskeli hevosenhoitajaksi Kaustisen ravikoulussa. Parisen vuotta hän on työskennellyt sijaisena ravitallilla.

Aikaisemmin hän on ajanut ammatikseen rekkaa. Parhaillaan suorittaa taksilupia, työpaikkakin on jo tiedossa. Hevoset ovat kuitenkin tärkeä osa hänen elämäänsä edelleen. Kauhavan alueen ravigaalassa hän oli yksi naisohjastajana palkituista.

–Tykkäsin opiskella Kaustisella. Ravikortin ajoin opintojen yhteydessä, toteaa Maria Korpi.
Ohjastaminen ei Maria Korpea pelota. Hän toteaa, että vauhdit toki radalla ovat kovemmat kuin treenatessa.
–Startit jännittävät aina, ei sitten enää, kun pääsee radalle, mutta ennen sitä.
Suomenhevosfaniksi tunnustautuvalla Maria Korvella on valmennuksessaan 9-vuotias ruuna, Wili. Wili on Vieskerin ja Kilun Petran jälkeläinen.
–Ajoin Wilillä viime kesänä, mutta se ei oikein kulkenut, ja sairastuikin pahaan flunssaan, jota paranneltiin pitkää. Nyt hevonen näyttää lupaavalta. Vauhtia pitäisi vielä saada. Ensi kesää odotamme toiveikkaina.
Kauhavan alueen ravigaalassa 28. tammikuuta Kauhavan ravinaiset ry:n lisäksi menestyneitä hevosia, ohjastajia, omistajia ja valmentajia palkitsivat myös Kortesjärven Hevosjalostusyhdistys ry, Härmän Seudun Hevosystäväin yhdistys ry, Kauhavan Ravirata Oy ja Härmän Ravirata Oy.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.