Viviisi tuo etua lukioille

Julkaistu:

Aihe:

Järviseudun kuntien välillä on ollut monenlaista yhteistyö- ja avunantotoimintaa vuosikymmenten varrella. Videoyhteydellä toimivan toisen asteen koulutuksen yhteistyöryhmä, Viviisi, on toiminut pian 15 vuoden ajan. Siinä ovat mukana Kauhava, Lappajärvi, Evijärvi, Vimpeli ja Alajärvi. Sen toiminta alkoi opetushallitukselta saadun avustuksen turvin. Esimerkiksi Evijärvellä ensimmäiset videoyhteyden välityksellä tapahtuneet kurssit käytiin lukuvuonna 2003-2004.

Videoyhteyden avulla tapahtuva etäopetus sopii sekä kielten että reaaliaineiden opetukseen pienryhmissä. Sitä on hyödynnetty niin kesälukiossa kuin lukion syventävissä kursseissa, mutta pääasiallinen käyttötarkoitus on tällä hetkellä pienten kielten opetuksen mahdollistaminen.

 -Tämä on säästökeino. Pienissä kielissä, joissa ryhmien opiskelijat lasketaan yhden käden sormilla, kurssien kustannukset voidaan puolittaa, kertoi etäopetusta antava Felix de Silva Alajärven lukiosta.

Mainos

-On hienoa, että pieniä ryhmiä perustetaan. Meillä ei ole kielilukion statusta, mutta oppilaille on silti tarjolla melko iso valikoima kieliä.

Tulevaisuudessa etäopetusta voidaan antaa entistä joustavammin ja kevyemmällä kalustolla. Sitä kaavaillaan myös osaksi ammatillista perusopetusta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.