Maakunnalliset tarpeet huomioon sote-keskussuunnittelussa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kauhavan valtuusto päätti, että uusi sosiaali- ja terveyskeskus suunnitellaan yhteistyössä sote-hallinnon kanssa maakunnalliset tarpeet huomioiden, ja rakentamisaikataulusta neuvotellaan heti, kun uusi maakuntahallinto aloittaa toimintansa. Lisäksi päätettiin, että Kauhavan terveyskeskus pidetään nykyisellä toimintatasolla ja Alahärmän, Kortesjärven ja Ylihärmän terveysasemia kehitetään lähipalvelukeskuksina.
Aivan yksimielinen ei valtuusto asiasta ollut. Asiasta käytettiin runsaasti puheenvuoroja ja päätös vaati kaksi äänestystä. Risto Mattila (ps.) esitti ryhmäpuheenvuorossaan asian palauttamista valmisteluun sekä muun muassa tarkennuksia tehdyn selvityksen kustannuksiin sekä selvitystä mahdollisuudesta sijoittaa sote-palvelut entiseen Härmän parantolaa. Esitys kaatui äänin 40-3.
Petri Hietamäki (kok.) esitti Ylihärmän terveyskeskuksen laajentamista 3-5 miljoonan raamilla. Muut terveyskeskukset toimisivat tarpeellisen ajan. Hietamäen esitys kaatui äänin 39 – 4.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.