Aisaparilla sata hankepäätöstä paketissa

Puheenjohtajuus vaihtui Aisapari ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksessa kauhavalaiselta Marketta Kankaalta lapualaiselle Martti Vauriolle.Varapuheenjohtajaksi valittiin Sari Kujala Lappajärveltä ja sihteeriksi Aulikki Salo Kauhavalta.
Toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää kertoi hallitukselle Aisaparin hanketilanteesta.
–Vuodenvaihteeseen mennessä saatiin sata hankepäätöstä. Yritystukia niistä oli 24, kehittämishankkeita 68, peruutettuja 3 ja kielteisiä päätöksiä 4 . Yksi päätös on tehty Aisaparin toimintarahasta.
Aisaparin alueen toimijoita Niemi-Huhdanpää kiitti erinomaisesta aktiivisuudesta.
–Marraskuun loppuun mennessä suoraan elystä rahoitettuja yrityshankkeita Aisaparin alueelle oli tullut 21 kappaletta ja yhteisöllisiä investointeja kuusi. Aisaparin kehyksestä rahoitettavia hankkeita odottaa vielä viitisenkymmentä elyssä laillisuustarkastusta.
Tälle vuodelle Aisaparilla on julkisen rahan myöntövaltuutta reilut 1,6 miljoonaa.
Kehittämishankkeissa otetaan tänä vuonna käyttöön hakujaksot. Ensimmäinen jakso päättyy tammikuun lopussa, ja seuraavan kerran päätöksentekoon kootaan huhtikuun loppuun mennessä saapuneet hakemukset. Viimeisen jakson hakuaika päättyy lokakuun lopussa.
Aisaparin hallitus kokoontuu tänä vuonna kahdeksan kertaa. Yrityshankkeilla on jatkuva haku, ja lisäksi toteutetaan teemahankkeita.
Ensimmäisessä kokouksessa tehtiin päätös Juhlavuosi 2017 -teemahankkeesta, johon pääsi mukaan yksitoista Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä järjestettävää tapahtumaa. Rahoitusta saivat muun muassa Evijärvi- seura, Järvilakeuden kansalaisopiston kannatusyhdistys, Lehtimäki-seura, Alajärven 4H-yhdistys ja Luoma-ahon kylätoimikunta.
Tammikuun lopulla hallitus tekee päätöksen Pikkolo IV -hankkeen toimenpiteistä.

Päivi Kultalahti

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.