Lukijan mielipideartikkeli:

Jami jalkautui Hämeeseen

6510c214cccfaeb0da17896ee0ad9aa8.jpg

Edellisellä viikolla Jamin iskuryhmä vieraili torstaina Riihimäellä HAMK:n toimipisteessä Kaartokadulla.
Jo jonkin aikaa olemme valmistelleet muutamaa projektia, joissa mukana on koko Jami ja lisävoimaa on haettu edellä mainitusta Hämeen ammattikorkeakoulusta. Primus moottorina on ollut rehtori Matti Väänänen, jolla on entuudestaan yhteistyöverkostoja HAMK:n suuntaan.
Itse projekteja on kaksi kappaletta: toinen niin sanottu saunalautta ja toinen ajosimulaattori. Molemmissa projekteissa on mukana henkilökuntaa kaikista toimipisteistä ja näin ollen ”keissi” on koko Jamin yhteinen. Molemmissa projekteissa tarvitaan kaikenlaista osaamista rakennus-, metalli-, auto/logistiikka- ja sähköosastolta, unohtamatta ruoka-, ympäristö- ja markkinointiosaamista.
Tavoitteena on rakentaa saunalautta, joka kuvastaa monipuolisesti Jamin ja Järviseudun alueen osaamista. Saunalautta on ainutlaatuinen, jollaista ei ole ennen tehty. Pyrimme myös murtamaan valtakunnallisen uutiskynnyksen itse lopputuotteella sekä siihen liittyvällä oppilaitos-yritysyhteistyöllä uudenlaisena toimintamallina ja esimerkkinä siitä, kuinka opiskelu ja oppiminen voidaan viedä aivan uudelle ja konkreettiselle tasolle.
Toinen projekti on ajosimulaattori, joka on realistinen äänineen ja näkymineen. Simulaattorissa kuljettaja voi aistia ajoneuvon liikkeet ja ajokokemus on ainutkertainen. Simulaattorin prototyyppi on jo olemassa ja se kuljetettiin Riihimäelle jatkojalostusta ja tuotekehitystä varten.
Lautta ja simulaattori suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä HAMK:n rakennus- ja konetekniikan osastojen ja yhteistyöyritysten kanssa. Jami vastaa lautan ja simulaattorin rakentamisesta hyödyntäen opiskelijatyötä. HAMK vastaa suunnittelusta hyödyntäen opiskelijatyötä. Hankkeessa voidaan tehdä myös opinnäytetöitä. Tulevalla viikolla ”lautturit” lähtevät vielä vierailemaan Orivedelle ja tutustumaan pariin valmiiseen lauttaan.

Hannu Takala
Lehtori
Jami, Lappajärvi

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.