Lukijan mielipideartikkeli:

Näe hyvää ympärilläsi

a6f838f0ef99ef2a7fcab07e1231e40e.jpg

Lappajärveläisiä on viime aikoina ravisteltu isojen kysymysten äärellä.Paikallinen hallituskriisi sekä Kivitipun ja matkailun kokema väliaikainen murroskausi tuntuivat jakavan kuntalaisten mielipiteet voimakkaasti kahtia.
Kuntapäättäjämmekin joutuivat vaikeaan tilanteeseen äkillisesti alkaneen ihmisten massavaelluksen seurauksena. Samaan aikaan on kuitenkin tehty paljon muitakin hyviä asioita, jotka jäivät edellä mainittujen asioiden varjoon.
Mahdollisten tulevien loma-asuntomessujen vaikutus kuntaamme tulisi olemaan merkittävä niin talouden kuin positiivisen ilmapiirin kannalta. Kanavan suunnittelu Välijoelle kertoo uskaliaasta ja ennakkoluulottomasta asenteesta kehittää kuntamme toimintoja ja palveluja. Kivitippu ollaan saamassa jälleen matkailukäyttöön, mikä tarkoittaa työtä monelle henkilölle lähialueelta.
Järven tilaa on myös pyritty parantamaan erilaisilla hankkeilla. Vastaavia hienoja esimerkkejä löytyy paljon muitakin. Nämä kaikki vaikuttavat positiivisesti elämäämme ja niille tulisi antaa ajatuksissamme enemmän huomiota. Ympärillämme on tehty paljon päätöksiä, joiden vaikutukset näemme vasta vuosien tai jopa vuosikymmenien jälkeen. Paikoilleen ei ole jääty ja siksi olemme edelleen vahva itsenäinen kunta.
Lappajärvi on hyvä paikka asua ja elää. Perheellisenä arvostan asuinympäristömme turvallisuutta, yhteisöllisyyttä ja puhdasta luontoa. Aktiivisen seura- ja kylätoiminnan ansiosta täällä on hyvät harrastusmahdollisuudet sekä lapsille että aikuisille. Kunnassamme on useita erikoistuneita pienyrityksiä, joista saa tarvittavat tuotteet sekä palvelut. Kauan kaipaamani järvemme antimia tarjoava kalakauppa ilmestyi myös katukuvaamme, jonka ansiosta huononkin kalamiehen lautasella on nykyään paikallista kalaa.
Meillä on moni asia hyvin ja paljon oikeita päätöksiä takana, jos vain haluamme nähdä ne. Mikäli haluamme säilyttää kuntamme elinvoimaisena, tarvitsemme jatkossakin innokasta asennetta ja rohkeita päätöksiä.

Mainos

Jarkko Savola
Kuntavaaliehdokas (kesk.)

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Urpo Purola.

Geopark, Järviseutu, Kivitippu

UNESCON Geopark-status on myönnetty 177:lle eri puolilla maailmaa sijaitsevalle geologisesti ainutlaatuiselle ja matkailun mahdollistaville alueelle.

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Urpo Purola.

Geopark, Järviseutu, Kivitippu

UNESCON Geopark-status on myönnetty 177:lle eri puolilla maailmaa sijaitsevalle geologisesti ainutlaatuiselle ja matkailun mahdollistaville alueelle.

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.