Asumisoikeusyhdistyksen hanke etenee vauhdilla

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Järvi-Pohjanmaan Asumisoikeusyhdistyksen hanke edistyy. Keväällä yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Mauri Jokiaho otti yhteyttä rakennuttajayhtiö Lakeaan, joka päätti lähteä mukaan hankkeeseen. Tarkoituksena on rakentaa viisikerroksinen talo niin sanotulle Miljoonatontille, joka sijaitsee Paavolantiellä ravintola Alvariinin takana. Tontin kaavoitusmuutos on käynnissä ja rahoittajatahosta käydään neuvotteluja.

Yhdistyksen intressinä on rakentaa esteetöntä ja yhteisöllistä asumista lähelle palveluita, mutta enää yhdistys ei vaadi jäseniltään 55 vuoden ikää. Ahon mukaan kuka tahansa voi lähteä mukaan. Hän uskoo asuntojen löytävän ostajansa, sillä hinta on poikkeuksellisen edullinen:
-Asukas maksaa asunnosta 30 prosenttia, jolla saa hallintaoikeuden. Loppu asunnosta maksetaan yhtiövastikkeessa. Toki sen voi maksaa heti kokonaankin.

Parhaillaan Lakea kartoittaa, millaisia asuntoja yhdistyksen jäsenet toivovat. Arkkitehti valitaan tämän viikon aikana, minkä jälkeen päästään luonnostelemaan asuntoja ja markkinoimaan niitä myös muille. Tontille sopii jopa 40 asuntoa, mutta tämän hetken suunnitelmien mukaan taloon tulee 30 asuntoa. Niistä 90 prosenttia on myytävä ennen kuin hanke etenee. Parhaimmillaan talo voisi olla valmis keväällä 2018. Lakean edustajien mukaan on kaikkien etu, että niin rakennusyritykset kuin taloon tulevat palvelutkin saataisiin paikallisilta yrittäjiltä.

Aiheesta lisää ensi viikolla

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.