Vedessä viihtyy

Parin viime viikon otolliset säät ovat lämmittäneet uimavedet parinkymmenen asteen paremmallekin puolelle. Toisille parikymmentä astetta on liian paljon, toiset taas pitävät enemmänkin lämpimässä vedessä uimisesta. Lämmenneet uimavedet ja lämmin sää ovat koonneet eri-ikäiset ihmiset yleisille uimarannoille tai mökkirannoille. Puhdas uimavesi ja levästä vapaa rantavesi edesauttavat uintihetkeä tai rannalla vietettävää lomapäivää. Tosin 18-22 asteeseen lämmennyt järvivesi yhdessä tyynen sään kanssa on edesauttanut levähavaintojen lisääntymistä. Ely-keskuksen mukaan sinileväkukintojen määrä on lisääntynyt koko maassa. Tätä kirjoitettaessa ainakin Vimpelin yleiset uimarannat ovat sinileväkukinnoilta säästyneet.

Tuhansien järvien maassa uimataito on kunniassa. Uimataito on pääoma, jota ei voi mitata rahassa. Takavuosina uimahallikäynnit olivat ainakin isommissa kunnissa itsestäänselvyys. Viime vuosien taloudellisessa tilanteessa kaikki kunnat eivät ole voineet panostaa uimaopetukseen koulujen vuosisuunnitelmissa, mutta esimerkiksi Vimpelissä koulupäivinä tehtyjen uimahallikäyntien määrä on jonkin verran noussut.

Mainos

Yleensä kesä-heinäkuussa järjestettävät rantauimakoulut vetävät yleensä alkukesästä lapsia saamaan oppia uinnin alkeissa. Monet vanhemmat haluavat, että jälkikasvu totuttautuu veteen varhaisessa vaiheessa. Rannoilta onkin kuulunut iloista hihkumista, kuin jopa vuoden ikäiset lapset ovat päässeet tutustumaan järviveteen. Vanhempien kannustava esimerkki auttaa lapsia jatkossa kehittämään uimataitoaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.