Markkinat vetävät edelleen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Markkinat kuuluvat Järviseudun kesän odotettuihin tapahtumiin, jotka antavat positiivisen piristysruiskeen kesään. Markkinoilla tavataan tuttuja ja sukulaisia. Yhdistykset esittäytyvät ja markkinamyyjät tuovat tuotteitaan markkinavieraiden ostettavaksi.

Vaikka markkinoita järjestetäänkin joka pitäjässä, ei niitä voi niputtaa yhden kuvailun alle. Jokainen tapahtuma on omanlaisensa. Evijärvellä markkinahumuun kuului ei-ryppyotsainen urheilu perheolympialaisineen ja katusählyineen. Lappajärvellä nautitaan ensi viikonloppuna muiden muassa tanssi- ja musiikkiesityksistä sekä palkitaan Kaunein piha -kilpailun voittaja. Yhdistävä tekijä järviseutulaisille kesämarkkinoille on se, ettei vetonaulana markkinaisännän tai -emännän tehtävissä ole televisiosta tuttua kasvoa tai muuta julkisuuden henkilöä. Paikallisin voimin pärjätään!

Vimpelissä suitsutettiin viime viikonloppuna markkinapaikan vaihtoa kunnan keskustaa halkovalta kadulta niin ikään kunnan keskustassa olevalle Saarikentälle. Nyt myyntikojut ja esittelypisteet eivät olleet nauhana pitkin Patruunantien vartta vaan tiiviimpänä rykelmänä pesäpallopyhätössä. Tunnelmakin oli tiiviimpi ja liikkuminen sujuvampaa. Markkinoiden hieman erilaista avausta pääsi seuraamaan entistä paremmin, kun avausta ei tehty nuorisotalon portailta ja markkinakojujen edestä väentungoksessa. Harmi vain, että sade vieraili jälleen markkinakansaa kastelemassa. Markkinavieraat saivat onnekseen pesäpallokentän katetusta katsomosta sateensuojan itselleen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.