Poikkea museoon

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Sadepäivän on mukava käyttää vaikkapa poikkeamalla kotiseutumuseoon. Jokaisella paikkakunnalla on oma museonsa, joka kertoo alueesta ja sen historiasta.
Neljättä kesää oppaana toimiva Henna-Riikka Lahtinen kertoo, että Markin museossa Kortesjärvellä on sekä vaihtuvia näyttelyitä että pysyviä näyttelyitä.
-Vaihtuvissa näyttelyissä on esillä Minna Förstin nukketalonäyttely ja kortesjärveläisistä jääkäreistä kertova näyttely. Pysyvässä näyttelyssä on 1920-luvulta oleva pohjalaistupa. Yläkerrassa on kirkon vanhaa esineistöä sekä esimerkiksi Polvijärvestä 1930-40-luvulla nostettu ruuhi, kertoo Henna-Riikka Lahtinen, ja samalla puhuessaan tekee vanhaa perinteistä työtä – kerii nukerinkuteita.
Yläkerrasta löytyy myös rovasti Appelbergin kirkkoreki.
-Monet pikkulikat haluavat kirkkorekeen istumaan. Reestä tulee varmaan mielleyhtymä prinsessan vaunuista, naurahtaa museo-opas.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.