Lukijan mielipideartikkeli:

Evijärveläisestä päätöksenteosta

Kun paikallislehden palstoillakin tuodaan esille mielikuvaa Evijärven vääränlaisesta vallankäytöstä kunnallisessa päätöksenteossa, en voi olla kirjoittamatta muutamia faktoja asiaan. Kun lisäksi mielipiteiden esittäjien valtakunnallinen poliittinen puoluekanta edustaa asutuksen keskittämistä kaupunkeihin, on mielestäni kyseenalaista siltä taholta väittää, että Evijärvellä olisi tehty vääriä päätöksiä. Kunnallinen päätöksenteko nykyisessä taloudellisessa tilanteessa on haasteellista ja päätökset olisivat samansuuntaisia, olisi Evijärvellä päätöksiä tekemässä sitten kokoomuksen tai sdp:n enemmistö.
Ymmärrän, jos kyseisillä henkilöillä on suuri into osallistua kunnalliseen päätöksentekoon, joka ei ole politiikkaa ja johon ei kuulu politiikka. Valtakunnallisella tasolla on eri asia: siellä on tarjolla isot tittelit ja tulot. Eihän tässä voi muuta päätellä kuin että kunnallisvaalit on taas tulossa. Me keskustalaiset päättäjät olemme sen verran suoraselkäisiä, että kun äänestys on käynyt ja päätös tehty, niin pulinat pois eikä sen jälkeen retostella asiasta lehtien palstoilla!

Rohkenen verrata keskustalaista päätöksentekoa sellaiseen rehtiyteen, jota oli vanhoilla savottakämpillä: kun metsurit lähtivät kämpiltä savottaan, he jättivät kukkaronsa tyynyn alle ja siihen ei koskettu.
P.S. Kyllä Kekkonen oli mies paikallaan, kun eheytti Suomen kansan sisällissodan jälkeen Pekka Peitsenä niin, että täällä Evijärvelläkin edustaja toiselta poliittiselta äärilaidalta kutsuu toisen äärilaidan edustajaa toveriksi.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.