Projektilla järvi kuntoon

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Evijärvellä kartoitetaan tänä kesänä moni eri toimin järven nykytilaa. Järvellä on aloitettu tänään maanantaina veden laadun mittaukset. Ensi viikolla käynnistyvät puolestaan koekalastukset ja heinäkuun lopussa vesikasvillisuuden niitot. Toimenpiteet ovat osa Evijärvellä tänä vuonna alkanutta järven kunnostusprojektia.

Evijärven kunta on budjetoinut järven kunnostamiseen tälle vuodelle 50 000 euroa. Myös ensi vuoden taloussuunnitelmaan on kirjattu saman suuruinen summa.

Hanketyöntekijä Kaisa Kontaksen mukaan Evijärvellä on suunnitteilla useampivuotinen järven kunnostushanke, jolle haetaan ulkopuolista rahoitusta. Kunnan oma rahoitus on hyvä alku, mutta yksistään sen turvin ei pitkälle pötkitä. Ensimmäinen kesä kuluu pitkälti järven ongelmakohtien selvittämiseen sekä tarvittavien kunnostustoimenpiteiden kartoittamiseen.

Evijärven kunnostushankkeen etenemistä voi seurata Evijärven kunnostus -nimisessä Facebook-ryhmässä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.