Puurakentamisen kasvua hyödynnetään Hoiskossa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Hallitus suosii puurakentamista, ja alaa rajoittavia määräyksiä ollaan purkamassa. Puurakentamisen kasvulle asetetaan toiveita myös Alajärvellä, missä CLT Finland Oy valmistautuu aloittamaan toimintansa entisissä Honkarakenteen tiloissa loppusyksystä. 3,4 miljoonan euron kalustohankinnat on tehty osakasyrittäjä Jouni Kujalan suunnitelmien pohjalta. Koneet tulevat
ulkomailta, mutta Kujakon Oy hoitaa mekanisoinnin.

Kun puristimet saapuvat marraskuussa, aletaan tehdä koeajoja, kertoivat CLT Finlandin perustajaosakkaat Markku Herrala sekä Jukka Peltokangas. Bulkkilevyn valmistaminen alkaa näillä näkymin vuoden vaihteessa, ja suurelementtien ensi kesänä.

Yrityksessä on mukana 11 toimijaa; yrityksiä sekä yksityisiä substanssiosaajia. Ne muodostavat osakasketjun, jossa on eri alojen osaajia. Tavoitteena on kasvaa Suomen markkinajohtajaksi vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä Suomessa toimii yksi kilpailija, ja Stora Enso tuo materiaalia Keski-Euroopasta, jossa liimapuupalkkirakentaminen on suosittua. Palkkien tarpeen arvioidaan olevan Suomessa lähivuosina 80 000 kuutiota vuodessa, josta CLT Finland Oy:n kapasiteetti pystyisi kattamaan puolet.

Markku Herrala on tyytyväinen kaupungin panokseen toiminnan alkuun saattamisessa, se kun lunasti alueen Honkarakenteelta ja mahdollisti pääoman sitomisen laitteisiin ja toimintaan ennen kiinteistöä. CLT Finland Oy
lunastaa alueen itselleen keväästä 2018 alkaen.

Lue lisää aiheesta Järviseudun sanomista keskiviikkona.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.