Vimpeli kirkkaasti plussalle viime vuonna

Vimpelin kunta tiedotti keskiviikkona alkuiltapäivästä, että kunnan tulos vuodelta 2015 on 1 397 226 euroa ylijäämäinen. Viime vuoden ylijäämäisen tuloksen ansiosta kunnan taseen alijäämä supistui 2,2 miljoonaan euroon. Kunnanjohtaja Anita Paavola kertoo positiivisen tuloksen taustalla olevan tilanteen kokonaisvaltaisen haltuunoton.
-Niin kunnan keskushallinnossa työskentelevät kuin hallintokunnissa ja luottamushenkilöiden keskuudessa on ymmärretty, että täytyy tehdä toimintaa koskevia muutoksia.
Perusturvassa säästöjä tehtiin hoivan ja hoidon osalta 506 000 euroa verrattuna vuoteen 2014. Sivistystoimen puolella säästöjä syntyi lakkauttamalla Rantakylän koulu. Kotihoidon kuntalisän lakkauttaminen toi puolestaan 99 000 euron säästöt.
Vuoden 2015 toimintakate eli toimintatuottojen ja -kulujen erotus on -16 301 144 euroa. Kunnan lainakanta oli viime vuoden lopussa 12,8 miljoonaa euroa eli 4 170 euroa asukasta kohti. Investointien kokonaissumma oli 1,5 miljoonaa euroa.
Vimpelin kunnanhallitus käsittelee vuoden 2015 tilinpäätöstä ensi maanantaina. Valtuustoon asia etenee kesäkuun 16. päivänä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.