Alaikäisten pakolaisten perheryhmäkotia esitetään Alajärvelle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Arjessa Oy ja ELY-keskus lähestyivät Alajärven kaupunginhallitusta turvapaikanhakijoiden perheryhmäkodin perustamista koskevalla asialla 7. maaliskuuta. Ne kartoittavat mahdollisuutta perustaa 12-17-vuotiaiden, lähinnä Afganistanista ja Syyriasta ilman vanhempiaan tulevien turvapaikanhakijoiden perheryhmäkoti entisen hoivakodin tiloihin Sumulantielle. Kaupunginhallitus pyysi aikaa asian käsittelemiseen, ja ottaa kantaa asiaan 29. maaliskuuta. Sen päätöksestä riippuu, jatkuuko asian valmistelu.

Perheryhmäkoteihin sijoitetaan jo turvapaikan saaneita nuoria, joten kysyntää niille alkaa olla kevään ja kesän aikana. Alajärvellä hoivakotina toimineeseen rakennukseen olisi mahdollista perustaa yksi tai kaksi seitsemän nuoren yksikköä. Arjessa Oy kertoo, että yhtä nuorta kohden palkataan yksi työntekijä, sosionomeja ja lähihoitajia, jotka ovat mieluiten paikkakuntalaisia. ELY-keskus huolehtii perheryhmäkotien kustannuksista.

Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen toteaa, että perheryhmäkodin perustamisella Alajärvi voisi kantaa kortensa kekoon pakolaiskriisin hoidossa.
– Uskon, että kuitenkin valtaosa meistä näkee nimenomaan yksin tulleet lapset sellaisessa asemassa, että meidän on tehtävä kaikkemme auttaaksemme heitä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.