Vimpelin puolesta kuntalaiskuulemisessa

103 kuntalaista osallistui Vimpelin yhteiskoulun ja lukion auditoriossa järjestettyyn, kuntajakoselvitykseen liittyneeseen kuntalaistilaisuuteen. Kuntalaisilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja Eero Laesterälle, joka toimi kuntajakoselvittäjänä Vimpeliä ja Alajärveä koskevassa kuntajakoselvityksessä. Leppoisissa tunnelmissa sujuneen illan aikana esitetyistä puheenvuoroista välittyi huoli ja epäluulo Vimpelin tulevaisuudennäkymistä mahdollisen kuntaliitoksen koittaessa. Muutamat osallistujat vetosivat niin kuntajakoselvittäjään kuin valtioneuvostoonkin kuntaliitosvaihtoehdosta luopumiseksi. Toisissa puheenvuoroissa painotettiin puolestaan yhteistyön tärkeyttä, olipa Vimpeli tulevaisuudessa osa Alajärven kaupunkia tai itsenäinen kunta. Aplodeja ja naurunremakkaakin sisältäneen keskustelutilaisuuden päätteeksi kysyttiin, että kuka haluaa kuntaliitosta Alajärven kanssa. Tulos oli selvä. Ylös nousseiden käsien perusteella ainakin salillinen vimpeliläisiä haluaa säilyttää kotikuntansa itsenäisenä kuntana.

Jaa juttu: