Uuden äärellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Uuden ja hieman pelottavankin asian äärellä ollaan Lappajärvellä, jonne saapuu huomenna ensimmäinen erä turvapaikanhakijoita. Kivitippuun avattavaan vastaanottokeskukseen majoittuu tämän hetken tietojen mukaan aluksi noin sata turvapaikanhakijaa Tornion järjestelykeskuksesta. Maahanmuuttoviraston mukaan Kivitippu sopii hyvin perheille. Perheitä Kivitippu onkin ensisijaisesti tiloihinsa toivonut. Toivetta ei välttämättä pystytä täysin toteuttamaan; majoituskapasiteettia käytetään sen mukaan, mikä Tornion tilanne on.
Vastaanottokeskuksen perustaminen on ollut paikkakunnan ykköspuheenaihe viikkojen ajan. Ymmärrettävästi suru on suuri siitä, että Järviseudun matkailun lippulaiva lipuu nyt tyystin toisenlaiseen käyttöön. Tosiasia on, että nykyisen kaltainen meno parhaat päivänsä nähneessä kylpylä-hotellissa ei olisi voinut jatkua, vaan jokin ratkaisu olisi tullut tehtäväksi joka tapauksessa.
Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri on Maahanmuuttoviraston pyynnöstä käynnistänyt useita vastaanottokeskuksia viime aikoina, muun muassa Kauhavalla. Lappajärven tapauksessa SPR:llä ei ole minkäänlaista roolia, sillä sopimuksen toiminnan aloittamisesta ovat tehneet Lomayhtymä Finland Oy ja Maahanmuuttovirasto. SPR:n Lappajärven osasto on mukana seurakunnan ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa järjestämässä vaate- ja lelukeräystä turvapaikanhakijoiden hyväksi. Esitys yhteistyöstä tuli Kivitipulta.
Turvapaikanhakijoiden aktivointi ja integrointi suomalaiseen yhteiskuntaan on aloitettava mahdollisimman nopeasti. On oletettavaa, että Kivitipusta tulee jatkossa enemmänkin yhteistyöesityksiä esimerkiksi paikkakunnalla toimiville yhdistyksille sekä meille tavallisille kuntalaisille.
Kaikkien etu on, että mahdollisimman moni vastaa pyyntöihin myöntävästi.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.