Lappajärvelle ensimmäiset turvapaikanhakijat torstaina

Julkaistu:

Aihe:

Noin sadan turvapaikanhakijan odotetaan saapuvan torstaina Kivitippuun, jossa aloittaa toimintansa vastaanottokeskus.
Lappajärvelle on toivottu ensisijaisesti lapsiperheitä, mutta Maahanmuuttoviraston mukaan toivetta ei välttämättä pystytä täysin toteuttamaan.
–Tornion järjestelykeskuksessa katsotaan, millainen kokoonpano paikalle lähetetään. Meidän henkilökuntamme täyttää sieltä lähtevät bussit ja antaa määränpään osoitteen bussin kuljettajalle, viestintäsuunnittelija Tommi Hatinen Maahanmuuttovirastosta kertoo.
Kivitipussa valmisteluja turvapaikanhakijoiden saapumista varten on tehty kuumeisesti, sillä aikataulu on ollut kireä.
Turvapaikanhakijoille on muun muassa tehty infopaketti, jossa on tietoa Lappajärvestä ja pelisäännöistä, joiden mukaan Kivitipussa ja sen välittömässä ympäristössä toimitaan.

Infopaketti on tehty arabiaksi. Vastaanottokeskukseen on myös palkattu arabian kielen tulkki.
Kunhan arki uudessa vastaanottokeskuksessa saadaan rullaamaan, uima-allasosasto ja kuntosali avataan yleiseen käyttöön.
Kansalaisopiston tuolijooga ja kaksi allasjumpparyhmää jatkavat toimintaansa kuluvan syyslomaviikon jälkeen normaalisti.
Lappajärven seurakunta sekä SPR:n ja MLL:n paikallisosastot ovat aloittaneet vaate- ja tavarakeräyksen turvapaikanhakijoille. Keräys huipentuu Kivitipussa pidettävään tempaukseen ensi keskiviikkona.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.