Lukijan mielipideartikkeli:

Mopokortin saanti-ikää pitäisi alentaa

Mielestäni on tarpeetonta, että mopokortin saa vasta 15-vuotiaana. Mopokorttikokeisiin pitäisi päästä heti, kun haluaa. Mutta tuolloin pitäisi olla vaikeammat kokeet, jotta varmistuttaisiin siitä, että kortinhakija on tarpeeksi pätevä liikenteeseen.
Tosin liian nuoret mopoilijat eivät välttämättä hallitsisi tiukkoja tilanteita liikenteessä niin hyvin kuin vanhemmat. Mutta jos nuoret saisivat mopokortin aikaisemmin, rahaa säästyisi esimerkiksi koulumatkoissa. Lisäksi nuoret saisivat enemmän ajokokemusta, ennen kuin he saavat autokortin.
On tyhmää, että mopokortin saa vasta 15-vuotiaana, vaikka monet nuoremmat ovat jo tarpeeksi taitavia ajamaan liikenteessä.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.