Vielä on valoa jäljellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tällä viikolla monessa perheessä ajatukset ja teot siirtyvät kohta koittavaan koulutiehen ja syyslukukauden alkuun. Loman viime päivinä tehdään ehkä päiväretki johonkin kivaan kohteeseen, ostetaan kouluvaatteita tai vaikka ihka ensimmäinen koulureppu. Koetaan haikeutta ja kenties pientä kiukkuakin vähenevien lomapäivien ja alkavien koulupäivien takia. Mutta: ei kesä, valo tai lämpökään lopu lukuvuoden alkamiseen. Koulupäivien jälkeen ja viikonloppuisin ehtii tavata ystäviä, harrastaa liikuntaa tai tehdä muuta itselle mielekästä puuhaa. Pimeisiin aamuihin, hämäriin alkuiltoihin, toppatakkikeleihin ja paukkupakkasiin on vielä pitkä aika! Viime vuonna kesä kului hellepäiviä ja kuivuutta päivitellessä. Tänä vuonna on laskettu, että kuinka monesta poutapäivästä on saatu peräkkäin nauttia. Lämmöstä ehtii nauttia välitunneilla ja koulupäivien päätteeksi, ellei säänhaltija heitä vettä niskaan ja väritä taivasta harmaaksi.
Monen lapsen ja aikuisenkin unirytmi on saattanut heittää pahemman kerran loman aikana. Kouluikäiset tarvitsevat riittävästi unta jaksaakseen – siinä missä aikuisetkin. Nyt onkin hyvä aika laittaa unirytmi kouluasentoon ja totutella aikaisempiin aamuherätyksiin ja säännölliseen vuorokausirytmiin. Koulunkäynnin aloittaminen voi tuntua nihkeältä, mutta parin-kolmen viikon jälkeen kouluarki sujuu kuin itsekseen.

Mainos

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.