Välivuodesta virtaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Monessa kodissa valmistaudutaan näinä aikoina valmistujaisjuhliin. Juhlaa seuraa kuitenkin arki. Monelle nuorelle se merkitsee pääsykokeita ja niiden tulosten jännittämistä. Jos ovet haluttuun jatko-opintopaikkaan eivät aukea, edessä saattaa olla välivuosi. Yhä useampi nuori pitää välivuoden joka tapauksessa. Helsingin Sanomat kertoi 13. toukokuuta, että runsas neljännes nuorista aikoo pitää välivuoden lukion jälkeen, ennen jatko-opintoja. Välivuosien vaikutuksia opiskeluintoon ja opinnoissa edistymiseen selvittänyt professori Katariina Salmela-Aro toteaa artikkelissa, että yksi välivuosi lukion ja korkeakouluopintojen välissä saattaa olla jopa hyödyllinen. Useamman välivuoden pitäminen voi aiheuttaa hankaluuksia ja esimerkiksi laskea nuoren motivaatiota.

Pojille välivuosi tulee yleensä joka tapauksessa asepalveluksen suorittamisen takia. Muita välivuoden viettotapoja ovat esimerkiksi työnteko, harrastaminen tai matkustelu. Välivuosi kaukana koulumaailmasta tarjoaa parhaimmillaan nuorelle tervetulleen tauon opiskelemisesta. Välivuoden aikana suunnitelmat tulevaisuudesta saattavat kirkastua niillekin, joille ne eivät muuten ole vielä selvät.
Suunnitelmat kypsyvät, haaveet toteutuvat. Nuoren ihmisen elämässä vuosi on lyhyt aika; suunnitelmat saattavat tulevina vuosina muuttua vielä moneen kertaan.
Stressaavien kouluvuosien jälkeen on juhlan aika – niin ylioppilailla kuin ammattiin valmistuvilla.

Mainos

Järviseudun Sanomat toivottaa teille kaikille aurinkoista ja onnellista juhlapäivää!

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.