Raitapaita se olla pitää

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kuulun siihen ehkä harvalukuisten naisten joukkoon, joka ei lue koskaan naistenlehtiä. Erehdyn silmäilemään joskus ”naisten juttuja” netistä. Iltapäivälehden saitilta osui äskettäin silmään vinkki, miten päivittää vaatekaappi, kun rahat on loppu. Jutun mukaan kaappiin pitää rahapulasta huolimatta hankkia ”ehdottomasti klassikoiden top 5”: trenssi, nahkatakki, farkut, valkoinen paitapusero ja raitapaita. Jutun tosin todettiin, että on kallista ravata muodin perässä aina sesongin vaihtuessa.
Kun olin epänaisellisesti kummastellut jutun logiikkaa, koin valaistuksen. Jutun lopussa oli annettu armoa meille muotivirtausten ulkopuolella kroolaaville. Kaapin kätköistä kaivettu raitapaita olisikin kelpo vaate pidettäväksi! Hyvä, etten alkanut hyppiä yläpystyä siinä samassa. Kaapinkaiveluhommaan ei tarvinnut ryhtyä, raitapaidat löytyvät muutenkin.
Äitini humoristisen letkautuksen mukaan raitapaitoja ei ole koskaan liikaa. Äidin raitapaitojen määrästä en osaa sanoa mitään, mutta on niitä ainakin tuplasti enemmän kuin mitä minulla.. En tiedä, onko raitavillitykseni äidiltä peritty vai muuten vain jostakin tarttunut. Yksi hekottava sattumuskin on koettu. Olimme äidin kanssa ostoksilla. Kuulin kauempaa, miten hän nauroi iloisesti löytämälleen vaatteelle. Nauruun oli tosiaan aihetta. Itselläni oli samanlainen, vaaka-, vino- ja pystyraitainen tunika. Tätä äiti ei tiennyt etukäteen. Siinä sitä oltiin sitten kuin samasta puusta veistetyt.
Täsmennettäköön nyt vielä, että vaatekaapistani ei löydy raitapaitoja tusinoittain. Näin äkisti muistelemalla raitaa löytyy noin kuudesta paidasta ja siitä yhdestä tunikasta. Osa paidoista on vain kotikäytössä ja osaa en käytä koskaan työkeikoilla, vaikka paidat ovatkin siistejä. Tätäkin juttua naputellaan kotikonttorilla raitapaidassa. Kyseinen paita pääsi vain kotona pidettävien pitkähihaisten paitojen joukkoon tuoreeltaan. Punavalkoraitaisesta paidasta tuli ensimmäisessä pesussa punaisin ja vaaleanpunaisin raidoin varustettu, vaikka pesuohjetta oli noudatettu. Onneksi raidat säilyivät eikä niistä tullut esimerkiksi pilkkuja.

Mainos

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.