Jaksaa, jaksaa!

Eduskuntavaaleissa ehdolla olevat vetävät näinä päivinä kampanjansa loppusuoran viimeisiä metrejä.
Takana on kuukausia, tai ainakin useita viikkoja kestänyt, urakka, jonka lopputulos selviää sunnuntai-iltana.
Ehdokkaat ovat ajaneet tuhansia kilometrejä: tavanneet ihmisiä, vierailleet tuvissa, toreilla, tilaisuuksissa. He ovat jakaneet makkaraa, kahvia, karkkia, pinssejä ja esitteitä. He ovat keskustelleet paneeleissa, puhuneet radiossa, kirjoittaneet tekstejä lehtiin ja sosiaaliseen mediaan.

Heidän kasvonsa ovat tulleet meille tutuiksi mainoksista, joita on levitetty paitsi lehtien palstoille myös muun muassa teiden varsille, lyhtypylväisiin ja pelloille pysäköityjen peräkärryjen kylkiin. He ovat kertoneet mielipiteistään, arvoistaan ja tavoitteistaan. He ovat kätelleet, hymyilleet ja olleet koko ajan tavoitettavissa.
Vaalikampanjaan kuluu aikaa, polttoainetta ja euroja. Vaalirahoituksesta jokaisen kansanedustajaksi tai varaedustajaksi valitun pitää tehdä kirjallinen ilmoitus Valtiontalouden tarkastusvirastoon viimeistään kesäkuun 22. päivänä. Kaikki ehdokkaat voivat tehdä vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen rahoituksestaan viimeistään 18. huhtikuuta. Ilmoitukset ovat julkisia. Suurin osa vaalibudjeteista on alle 5 000 euroa, mutta mukana on niitäkin, jotka yrittävät hankkia itselleen työpaikan neljäksi vuodeksi kymmenien tuhansien eurojen hintaisella kampanjalla.
Ehdokkaat ovat pian osuutensa tehneet. Viimeistään nyt on meidän äänestäjien vuoro toimia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.