Alajärven keskustaa rakennetaan miljoonahankkeilla

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Keskustan elinvoiman ja houkuttelevuuden eteen on Alajärvellä tehty viime vuosina töitä hartiavoimin. Työ jatkuu edelleen, kun Harri Joensuun omistamat kauppakeskus Keskipiste ja entinen S-Marketin kiinteistö yhdistetään uudisrakennuksella kauppakeskus Paavolantoriksi. Hankkeen kustannusarvio on reilut miljoona euroa, ja siihen sisältyy myös julkisivuremontti ja vanhojen tilojen muutoksia käyttötarpeen mukaan. Hankkeen rakennuslupia haetaan maaliskuun aikana, ja työt voidaan aloittaa jo tulevana kesänä. Kokonaisuuteen kuuluu 4000 neliötä, josta uudisrakennuksen pinta-alaa on 600 neliötä. Vapaata liiketilaa on tarjolla noin 1000 neliötä.
Arkkitehti Tuomo Joensuu kertoi Paavolantorille suunnitellun monipuolisia mahdollisuuksia liiketoimintaan. Toiveissa on saada kiinteistöön ravintola tai kahvila, pop up-yrityksiä, kauppahallitoimintaa, ulko- ja sisätoripaikkoja sekä kiinteitä liiketiloja. Tällä hetkellä tiloissa on 11 vuokralaista.

Mainos
Alajärven korkein kerrostalo rakenteilla

Osuuspankin ja Kiinteistöosakeyhtiö Järvikulman väliin jäävälle tontille on suunnitteilla nelikerroksinen taloyhtiö, Asunto Osakeyhtiö Alajärven Riihipuisto. Kerrostalo tulee maksamaan reilut kolme miljoonaa euroa.
Rakennusliike Mikko Ranta valmistautuu aloittamaan työt toukokuulla, mikäli asunnoista on varattuna 60 prosenttia tämän kuun lopussa. Arkkitehtitoimisto Tuomelan suunnittelemaan taloon tulee 18 tai 19 asuntoa. Taloa markkinoidaan esteettömänä ja turvallisena. Myös asukkaiden yksityisyys on huomioitu. Riihipuistoa myy ja esittelee Järviseudun OP-Kiinteistökeskus.
Ylin kerros on jo varattu. Kiinteistökeskuksen johtajan Matti Mäkisen mukaan ylin kerros on ollut suosittu paitsi näköalojen vuoksi, myös siksi, että sinne kuuluu vähiten asumisen ääniä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.