Taistelutahto nousee Vimpelissä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Viitisenkymmentä vimpeliläistä saapui kuntalaisille järjestettyyn infotilaisuuteen, jossa kunnanjohtaja Juhani Laasanen kertoi arviointiryhmän työskentelystä ja ehdotuksesta. Keskusteluissa nousi esille, että kunnan itsenäisenä pysyminen on tärkeää, ja kuntalaiset ovat valmiita ”kantamaan oman kortensa kekoon”.
– Odotamme, että vuoden 2014 tilinpäätös on parempi, kuin ministeriölle jätetty arvio. Ainakin perusturvan ja sivistystoimen osalta kulut lienevät ennakkotietoa pienemmät. Valtiovarainministeriö tekee päätöksen arviointiraportin ja huhtikuisen kunnanvaltuuston päätösten pohjalta. Vaihtoehtoja on kaksi; joko taloussuunnitelman toimenpiteet ovat riittäviä, tai asetetaan kuntajakoselvittäjä, jonka johdolla valmistellaan ja selvitetään mahdollista kuntaliitosta. Päätös siitä, kummalle tielle lähdetään, saadaan luultavasti ennen kesää, Laasanen selvitti.
Vimpelin numeromuotoista taloussuunnitelmaa pidetään realistisena, mutta valtiovarainministeriön mukaan sen uskottavuuteen vaikuttavat monet ulkoiset epävarmuustekijät.
Vimpelissä arviointiprosessia ja ministeriön suhtautumista arvostellaan negatiivisesta suhtautumisesta. Arviointiryhmässä mukana ollut Laakso jätti eriävän mielipiteensä arviointiryhmän ehdotukseen.
– Vastaavia arviointiprosesseja on tehty useiden kuntien kohdalla. Tässä raportissa on käytetty enemmän kristallipalloa kuin muiden kohdalla, kunnanhallituksen puheenjohtajana toimiva Marja-Leena Laakso arvioi.
Vimpelissä uskotaan yhä kunnan mahdollisuuksiin järjestää riittävät palvelut ja pysyä jatkossakin itsenäisenä toimijana. Keskusteluissa kuntalaiset nostivat esille mahdollisuuden vapaaehtoiseen rahankeruuseen, jolla kunnan talouden vajetta saataisiin paikattua.

Mainos

Lue lisää aiheesta ensi viikon lehdestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.