Lukijan mielipideartikkeli:

Kuka vielä muistaa?

bdc7d0f30e0c420b2ac279d6a1c096e4.jpg

Pikkulottien toimintaa Lappajärven Nississä. Vuosi oli ehkä 1941 tai 1942, vuodesta en ole ihan varma. Niin kuin lotat, myöskin pikkulotat toimivat sota-aikana aktiivisesti.
Suurella joukolla kokoonnuimme postinhoitaja Vartiaisen olohuoneeseen. Isommat ja vähän pienemmät tytöt, me kuuluimme pikkulottiin.
Kudoimme sukkia ja lapasia, teimme paketteja rintamalle.
Harjoittelimme Zachris Topeliuksen kirjoittamaa näytelmää Totuuden Helmi, joka valmistui kesän kynnyksellä. Siinä oli mukana isoja ja pieniä pikkulottia. Kiersimme esittämässä näytelmää ympäri Järviseutua, Veteli oli kaukaisin paikka missä vierailimme.
Ja niin kuin huomaatte, poikia ei ollut mukana ja osa tytöistä puettiin pojiksi. Näytelmä oli opettavainen, niin kuin nimikin jo sanoo. Paha Kaisa sai miettiä tuhmuuksiaan kellarissa.
Varat, joita saimme, käytettiin pakettien sisältöön. Hankittiin lankoja kutomiseen ja muuta muonaa suuhun pantavaksi
Aikaa tuosta on kulunut jo 74 vuotta. Osa esittäjistä on jo nukkunut pois, mutta joitakin meitä on vielä elossa.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.