Poliisi tiedottaa

Julkaistu:

Aihe:

Pohjanmaan poliisilaitos

Ylinopeutta Lappajärvellä

Poliisipartio mittasi lauantaina 7.2. kello 16 Lappajärvellä VT 16:lla Lapuan suunnasta Alajärven suuntaan matkalla olleelle henkilöautolle 140 km/h sallitun nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Auton kuljettajaksi osoittautui vaasalainen 43-vuotias mies, joka aiemmin menettänyt ajo-oikeutensa. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Vanhukset huijausyritysten kohteena

Pohjanmaan poliisin tietoon on tullut useampia vanhuksiin kohdistuneita huijausyrityksiä viikonlopun aikana. Vanhuksille on soiteltu puhelimitse ja esiinnytty rahapulaan joutuneena lähisukulaisena. Kertomuksena on käytetty muun muassa sitä, että auto olisi ryöstetty ja nyt rahaa tarvittaisiin uuden kulkupelin hankkimiseen. Huijausyritysten kohteeksi joutuneet vanhukset ovat onneksi olleet yhteydessä lähisukulaisiin puhelujen vuoksi. Pohjanmaan poliisille tähän mennessä tietoon tulleissa tapauksissa taloudellisia vahinkoja ei ole päässyt tapahtumaan.

Poliisi varoittaa erityisesti ikääntyneitä ihmisiä tästä petosrikollisuuuden muodosta. Puhelujen perusteella ei pidä missään nimessä lähteä tekemään pyydettyjä rahasiirtoja tai nostamaan pankeista käteistä rahaa. Mikäli olet joutunut kyseisen huijausyrityksen kohteeksi, ilmoita asiaan liittyvät tietosi Pohjanmaan poliisilaitoksen tilannekeskuksen vihjenumeroon p. 0295-440513. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.