Lukijan mielipideartikkeli:

Joulunavaus Vasikka-aholla ja vähän muutakin

Vasikka-ahon joulunavaukseen oli perjantai-iltana 12. joulukuuta kokoontunut yli sata henkeä. Illan avasi nyt jo ansaituilla eläkepäivillä oleva opettaja Jouko Rytkönen. Hän muisteli Rytkösten opettajapariskunnan pitkää uraa opettajana kylän koulussa. Vuokko tuli vuonna 1960 ja Jouko kaksi vuotta myöhemmin, tuolloin oltiin vielä vanhassa koulussa, mutta 60-luvun puolivälissä päästiin uuteen kouluun, joka toimii edelleen. Jouko muisteli lämmöllä vuosiaan Lahdenkylän koulussa ja kiitteli kylän osallistumista koulun toimintaan sekä talkoohenkeä. Talkoohengestä esimerkkinä hän mainitsi pianon hommaamisen koululle kyläläisten voimin.

Opettajaveteraanin puheen jälkeen saatiin kuulla nykyisten pienten koululaisten silmät innosta hehkuen esittämät joululaulut. Lähes viidenkymmenen lapsen joukolle illan kohokohta oli itse joulupukki ja pukin muori, jotka toivat jokaiselle pienen paketin.
Pukin saatua lahjat jaettua alkoi joulupuurotarjoilu. Puuro oli hyvää ja maukasta niin kuin aina ennenkin. Puuroon oli piilotettuna manteleita, mutta moni niistä jäi löytymättä. Puuron raaka-aineet lahjoittivat MTK-Evijärvi ja Evijärven Osuusmeijeri, sen valmistamisesta ja jakelusta huolehtivat oman kylän tontut. Kiitokset heille ja kaikille jotka olitte mukana lämmintunnelmaisessa illassa.
Tässä on hyvä tilaisuus vielä kiittää kylämme kutopiirin naisia lämpimistä joululahjoista. He ovat syksyn mittaan kokoontuneet Sopulassa ja kutoneet sukkia ja lapasia. Näitä sukkia he ovat lahjoittaneet yhteensä 39 paria Alapään yksinasujille sekä tarvitseville. Nämä villasukat lämmittävät sekä saajaa että antajaa.
Illanmittaan sai tuoda Sopulan kyläkirjastolle nimiehdotuksia, joita kertyikin mukavasti. Lopuksi arvottiin kaikkien nimeä ehdottaneiden kesken jouluinen paketti, sen voitti Jenni Huhmarsalo.
Osuuskunnan hallitus tutustui saatuihin nimiehdotuksiin, joiden pohjalta nimeksi muodostui Kirjasopukka. Sopulan Kirjasopukka on auki joka sunnuntai kello 11.00–13.00. Muinakin aikoina on mahdollisuus saada avain Tarja Ikoselta tai tilitoimistosta. Aukioloaikoja voidaan muuttaa käyttäjien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.