Lukijan mielipideartikkeli:

Kivijärvi Kauhavaan?

Evijärven päättävä elin, kunnanvaltuusto, on neuvottelemassa ja samalla viemässä Evijärveä Pietarsaareen. Silloin, kun Suomi yhdistyi Euroopan Unioniin, hallitus järjesti kansanäänestyksen. Kuten tiedetään, kyllä-kanta voitti, mutta jos ei-äänet olisivat olleet enemmistönä, hallitus ei olisi vienyt Suomea EU:hun.
Nyt Evijärven päättäjät eivät välitä äänestäjiensä mielipiteestä yhtään mitään. Jos Evijärvi liittyy Pietarsaareen, meiltä menee kaikki mahdollisuudet vaikuttaa Evijärven, Pietarsaaren kaupunginosan, asioihin, koska me saamme kaupunginvaltuustoon yhden valtuutetun. Huonolla tuurilla valittu valtuutettu ei kenties kielitaidon puutteen vuoksi ymmärrä päätöksistä mitään.
Päättäjien kakkosvaihtoehto on Vimpeli–Alajärvi, jolloin me olisimme taas “siirtomaa” kyseisiin pitäjiin ilman yhteistä rajaa. Toki tämä vaihtoehto olisi parempi kielikysymyksen takia.
Kolmosvaihtoehto, joka on myrkkyä Evijärven valtuutetuille, isolle osalle ainakin, olisi Kauhava, jonka kanssa meillä on jo muutenkin yhteistä toimintaa ja yhteistä rajaa.
Kivijärven kyläläisiä kutsutaan nuorisoseuralle 23. marraskuuta kello 12 keskustelemaan mahdollisuudesta liittyä kylänä Kauhavaan. Toivottavasti Pietarsaaren suuntaan haluavia valtuutettuja tulisi myös paikalle perustelemaan kantaansa. Myös muut asiasta kiinnostuneet pitäjäläiset ovat tervetulleita.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.