Veroprosentit vahvistettiin Soinissa ilman yllätyksiä

Kunnanvaltuusto hyväksyi kiinteistöveroprosentit hallituksen esityksen mukaan. Yleinen kiinteistöveroprosentti on vuonna 2015 1,0 %, kun se on tänä vuonna 0,95 prosenttia. Vakituisen asunnon kiinteistövero pysyi ennallaan 0,5 prosentissa, samoin muiden asuinrakennusten 1,1 prosentissa. Rakentamattomien rakennuspaikkojen ja yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistövero on nolla myös ensi vuonna.

Myös kunnanhallituksen esittämä tuloveroprosentin nosto 21,50 prosenttiin meni läpi. Edellisen kerran veroa korotettiin vuodelle 2012 21 prosenttiin. Rami Puro esitti korotukseksi 0,25 prosenttiyksikköä, jota Kirsi Hautakangas ja Hilkka Raitanen kannattivat. Harri Paalimäki esitti, että korotus olisi vuosina 2015 ja 2016 0,25 prosenttiyksikköä. Atte Apilasaho esitti, että korotus olisi 0,75 prosenttiyksikköä. Näitä esityksiä ei kannatettu. Nimenhuutoäänestyksessä kunnanhallituksen ehdotus voitti Puron esityksen äänin 17-4.

Jaa juttu: