Iloa liikunnasta ja yhdessäolosta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vimpelissä kisailtiin erityisryhmien olympialaisissa tunnelmissa, joista voisi ottaa mallia. Vaikka kyseessä oli kilpailutyyppinen tapahtuma, ei voitto ollut ykkösasia. Tärkeintä oli olla iloisella mielellä, nauttia suorituksista ja viettää erilainen päivä. Suorituksiin lähdettiin ja niitä tehtiin rennosti – ilme ja asenne kiristystä vailla. Tapahtuman tuominen keskelle kylää ja kuululle pesäpallokentälle madaltaa osaltaan uskallusta lähestyä kehitysvammaisia ja mielenterveyskuntoutujia. Paikalliset yritykset suhtautuivat myötämielisesti tapahtumaan eli aina ei liikuntaa sponsoroidakseen tarvitse saada yrityksen logoa pelipaitaan tai sanomalehtimainokseen. Asian omakseen ottaminen riittää.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella erityisryhmien liikunta on suurennuslasin alla, sillä Alajärven kaupunki ja samalla koko yhteistoiminta-alue ovat mukana Erityisliikuntaa kuntiin 2013–2015 -hankkeessa. Erityisliikunnan kehittämishankkeen kohderyhmänä ovat erityisesti vammaiset ja pitkäaikaissairaat sekä ne ikäihmiset, joiden toimintakyky on heikko. Järvi-Pohjanmaalla kohderyhmän jäseniä arvellaan olevan 3 200–4 000. Hankkeen avulla on tarkoitus saada erityisryhmien asema näkyväksi ja käytännössä entistä toimivammaksi Järvi-Pohjanmaalla. Erityisryhmät tarvitsevat muiden muassa esteettömiä liikuntapaikkoja sekä erityisliikunnanohjaajia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.