Tunnetta ja toimintaa

Jalkapallon MM-kisojen päättymisestä on alun toista viikkoa. Teknisesti upeiden suoritusten ja penkkiurheilijan silmään taidokkaiden filmaamisten ohella kisoissa jylläsi tunne. Räjähtävä riemu, ihmetys, karvas pettymys, syvä suru.

Aidoimmillaan intoa, liikkumisen riemua ja urheilussa onnistumista näkee lasten harrastusten parissa. Vimpelissä on vuosikausia järjestetty Perjantai-Pinkaisut -niminen juoksutapahtuma, jossa oli myös kuluvana kesänä useita osakisoja ja yksittäisessä kisassa parhaimmillaan yli sata osallistujaa. Nuorimmat, 40 metrin matkan omalla tyylillään ja vauhdillaan kipaisseet tytöt ja pojat ovat parivuotiaita. Moni tekee matkaa leveän hymyn kera, jopa yleisölle iloisesti vilkutellen. Samanlaisia tunteita voi nähdä muuallakin lähiseudulla ja talviaikaan hiihtokilpailuissa. Toisinaan matkanteko hidastuu tai kisaaja lopettaa leikin kesken. Ehkä seuraavalla kerralla matka jatkuu maaliin saakka.
Vimpelissä on vahva pesäpallon juniorityö. Nuorimpien ikäluokkien otteluissa voi käydä haistelemassa hieman toisenlaista tunnelmaa kuin mitä aikuisten ottelut saattavat tarjota. Kannustusta riittää kentällä ja sen laidalla. Oikeudenjakajat ovat usein itsekin vielä junioreita. Katsojan huomio saattaa kiinnittyä myös vaikkapa alle kouluikäisten tulostaulunhoitajien työskentelyyn, johon kuuluu pelin tuoksinassa myös kaverin kanssa jutustelu ja kujeilu. Ei liian totista! Sille on aikaa myöhempinä vuosina.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Oppilaat ja henkilökunta ovat saaneet syksyn aikana koulutusta kuvaukseen. On pohdittu valokuvauksen tekniikkaa ja kuvausta taiteena

Viikon 39 luetuimmat!

VIIKOLLA 39 lukijoita kiinnosti Tomi Niskasen luopuminen Vedon pelijohtajuudesta. Myös hopeamitalijuhlat Lakis Areenalla kiinnostivat! Katso

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Enkelit – Jumalan palvelijat 

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita.

Oppilaat ja henkilökunta ovat saaneet syksyn aikana koulutusta kuvaukseen. On pohdittu valokuvauksen tekniikkaa ja kuvausta taiteena

Viikon 39 luetuimmat!

VIIKOLLA 39 lukijoita kiinnosti Tomi Niskasen luopuminen Vedon pelijohtajuudesta. Myös hopeamitalijuhlat Lakis Areenalla kiinnostivat! Katso

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Enkelit – Jumalan palvelijat 

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita.

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.