Ulla Anttila: Keski-ikäisen kesäfiilis

Hyvä kesäfiilis autossa

Kuulun ikäni ja asumismuotoni puolesta polyrottinkikalusteilla ja ulkoporealtailla kesäfiilistä myyvien firmojen markkinoinnin sektoriin. Toisten omakotiasukkien tavoin katselen keväisin puutarhaamme lepoon kutsuvin katsein. Miten ihana olisi saada saunan terassille suomen suven vaihtelevat säät kestävä sohvaryhmä ja viereen kupliva allas, joka hyväilisi pois talven aikana kehoon kertyneen kiireen ja stressin.
Kyllä! Juuri tätä tarvitsisin täydellisen levollisen kesäfiiliksen saavuttamiseksi.


Taloustilanteeni puolesta kuulun niihin omakotiasukkeihin, joiden pankkitili tuo realiteetit täydellisen kesäfiiliksen saavuttamisen edellä mainituin elementein. Kesän budjettia nakertaa perusmenojen lisäksi esikoisen autokoulu sekä kuopuksen rippijuhlat. Jääkaapin ovikin kyllästyi jatkuvaan aukomiseen ja syöksyi saranoiltaan suoraan syliin, joten ennen minkäänlaisia juhlia on siis löydyttävä rahaa myös uuden jääkaapin ostoon. Se niistä sohvakalusteista ja kuplivista altaista. Kesäkukkiinkin lasken eurot nyt Roope Ankan logiikalla.


Luopumalla kesäfiilikseen houkuttelevista ulkoisita puitteista, löysin kesään liitettävän kepeyden tunteen yllättäen metsän keskeltä, pieneltä hiekkatieltä jostakin Alajärven ja Lehtimäen väliltä, jossa olimme autokoululaisemme kanssa treenailemassa ajotaitoa.


Ajellessa tytär yhdisti kännykkänsä soittolistan autostereoihin. Auton täytti tuttu hip hop musiikki omasta nuoruudestani. Vaikka tyttärellä ei ollut taka-ajatuksena äidin kadonneen nuoruuden metsästys musiikin siivin, onnistui hän soittolistallaan osumaan minussa kohtaan, jossa kesäfiilis löytyi huolettomuudesta ja hetkessä elämisestä.


Käänsimme täysi-ikäistyvän nuoren kanssa stereoiden nupit kaakkoon ja löysimme konkreettisesti yhteisen sävelen. Koin tuossa hetkessä olevan jotakin hyvin arvokasta: Löysin hetkellisesti häivähdyksen kadotetusta nuoruudesta, mutta ennen kaikkea sain yhdistävän kokemuksen nuoren kanssa. Muistin miltä tuntuu elää nyt-hetkessä.


Hetkellinen huolettomuus ja hetkeen tempautuminen tekee aivoille hyvää. Huolettomuuden tunnetta voisi verrata aivoissa flow tilaan, jossa kriittinen ego astuu syrjään, antaen tilaa intuitiolle, leikkimielisyydelle, sisäiselle viisaudelle ja luovuudelle. Flow tekee siis meille hyvää! Flow ei synny ulkoisissa puitteissa, vaan elää tarpeena meissä. Hetkeen tarttuminen ei ole sarja hengitysharjoituksia ja mielen hallintaa, vaan nyt-hetken löytämistä ihan tavallisen arjen keskeltä.


Anu Pihlajan kirjoittama kesäblogin teksti kuljetti lapsuuden kesämuistoihin. Lapsuuden ja nuoruuden kesinä on muistojen pankkiin tallennettu paljon arvokasta, joista löytää keski-ikäisenkin kesäfiiliksen.

Ulla Anttila
Moms for Kids ry, Yhdessä-hanke

Muita kesäbloggauksia

Muita kesäasukas bloggauksia

Jaa tämä kesäbloggaus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uusimmat kesäblogit

Tulevia tapahtumia

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.