Olosuhteet Lappajärven Ykköspesistapahtuman riesana 

Lännen Teemu Utunen kolmosella, kolmosvahtina Idän Ville Vierimaa.
Lännen Teemu Utunen kolmosella, kolmosvahtina Idän Ville Vierimaa.

PUOLI vuotta odoteltiin Ykköspesiksen arvo-otteluita ja sitten saatiin ei toivottu olosuhde. Tapahtumajärjestäjät joutuivat varsin ahtaalle jo lauantaina katsomorakennelmia ja katsojia palloilta suojaavia verkkoja pystyttäessään. Tapahtumatelttojen kokoamista ei voinut ajatellakaan kovan puuskittaisen tuulen tuivertaessa. 

Varsinaisen pelipäivän aamuun herättiin ajoittaisessa rankkasateessa. Viimeistelijät kastuivat läpimäriksi telttoja pystyttäessään. Tuuli yltyi jälleen päivän mittaan sateen loputtua. Miesten pelin aikana järjestäjät joutuivat purkamaan telttoja ja osan turvaverkoista suojatakseen yleisöä kovan tuulen vaaroilta. 

Olosuhteet eivät myöskään palkinneet järjestäjiä taloudellisesti. Toivotut kisavieraat jäivät koteihinsa tai suuntasivat muihin kohteisiin. Päällekkäiset tapahtumat vaikuttivat myös huomattavasti tilanteeseen. 

Onneksi saatiin pelattua kastumatta. Kova vastatuuli vaikeutti pelaamista. Takarajatuomarit saivat olla varsin rauhassa. Miesten pisimmät lyönnit lensivät nippa nappa naisten kentän takarajalle. 

Naisten Ykköspesiksen Itä–Länsi 0–1 (2–2,1–2) 

Naisten ottelu oli tasaista vääntöä koko pelin ajan. Itä loi enemmän tilanteita, mutta Länsi korjasi potin. Kolmostilanteet kirjattiin Idälle 9–5, joten tilanteilla ei päästy oikein herkuttelemaan. Idän etukenttä, Tyrnävän Tempauksen Aino Kesti ja Oulun Lipon Elina Väre, hakivat Lännen vaihtolyönnit tuhoisasti.   

Anna-Elisa Pukkinen sai pikakomennuksen kokoonpanoon, joten Lappajärven Veikkojen edustus nousi kolmeen pelaajan aiemmin valittujen Aleksandra Latvalan ja Neea Mattilan lisäksi. Lukkari Latvala vaikeutti lautasen äärellä idän aikeita merkittävästi. Mattila kopparina sai puhtaat paperit liikkuvana ja varmana ulkopelaajana. Veikkojen pelinjohtaja Jaakko Kultalahti luotsasi joukkueensa niukkaan voittoon onnistuneesti tiukan ulkopelin kautta. 

–Keli oli haastava. Meillä oli nopea joukkue, mutta emme saaneet peräkkäisiä onnistumisia, joten tilanteita ei oikein tullut. Ensimmäinen jakso oli täysin otettavissa, muuta emme onnistuneet siinä. Toisen jakson ensimmäinen vuoro oli hyvä, missä onnistuimme tekemään pari juoksua. Loppu olikin sitten hyvää takatilanteen puolustamista, kertasi Kultalahti. 

Kentän paras oli Jokilaakson Pesäkuulien Janika Vierimaa, joka kotiutti kolme kertaa neljästä mahdollisuudesta ja oli ratkaisevassa roolissa Lännen joukkueessa. Laitilan Jyskeen Iida Mäki ja Jokilaakson Ria Ojala palkittiin hänen lisäkseen. Idän palkitut olivat Kesti ja Väre. 

Miesten Ykköspesiksen Itä–Länsi 2–0(5–3,2–0) 

Miesten pelissäkään ei tilanteilla herkuteltu kuten usein arvo-otteluissa käy olosuhteista huolimatta. Tämän pelin perusteella Veikkolan ahtaalla kentällä voidaan pelata miestenkin pelejä. Ensimmäisen jakson ratkaisi Kuopion Miro Kähkönen lyömällä kakkosluukusta pallon Pietilän peltoon tuloksena kunnari ja yksi tavallinen juoksu vieden Idän 3–0 johtoon. Länsi heräsi pelaamaan kolmannessa vuorossa. Maila-Jussien Rasmus Teppo ja Simon Kirin Vertti Veittikoski loivat vielä toiveita paremmasta, mutta Idän harhaheittokaan ei auttanut Länttä kuin juoksun verran. 

Toista puoliskoa pelattiin pari vuoroa tasaisesti tuulen yltyessä yhä. Kolmannessa Kouvolan Pallonlyöjien Jani Hoteila hoiti jakso ja otteluvoiton kahdella kotiutuksella Idälle. Hän onnistui kaikkiaan lyömään kolme juoksua tässä pelissä. 

Harvoin peli voitetaan alle 50 prosentin joukkuekohtaisilla onnistumisilla sisäpelissä, mutta nyt kävi niin. Prosentit Idälle 48–44. Länsi onnistui kuitenkin rakentamaan kolmostilanteita selvästi paremmin, 17–12. Kotiuttaminen olikin sitten lähes toivotonta. Vain kaksi etenijää pääsi kotipesän turviin 13 yrittämästä. Idän voitto perustui onnistumisiin kotiutuksissa, mitkä olivat 7/13. 

Pyttykerho katsoi voittaneen joukkueen Miro Kähkösen kentän parhaaksi. Idästä palkittiin lisäksi Kouvolan Aleksi Vainio ja Jani Hoteila. Lännen parhaita olivat Kankaanpään Mailan Teemu Utunen ja Koskenkorvan Urheilijoiden Matias Rauhala.  

Reijo Kärnä 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.