Vapepan juhlavuoden viikonloppu Vimpelissä elokuussa

VAPAAEHTOINEN pelastuspalvelu järjestää 3.-4. elokuuta mittavan koulutus- ja harjoitusviikonlopun Vimpelin Lakeaharjulla.
Vapepa järjestää 3.-4. elokuuta mittavan koulutus- ja harjoitusviikonlopun Vimpelin Lakeaharjulla.
VAPAAEHTOINEN pelastuspalvelu järjestää 3.-4. elokuuta mittavan koulutus- ja harjoitusviikonlopun Vimpelin Lakeaharjulla.
Vapepa järjestää 3.-4. elokuuta mittavan koulutus- ja harjoitusviikonlopun Vimpelin Lakeaharjulla.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu järjestää 3.-4. elokuuta mittavan koulutus- ja harjoitusviikonlopun Vimpelin Lakeaharjulla. Kurssit pidetään lauantaina ja sunnuntaina on yhteisharjoitus. Tapahtumaan ovat tervetulleita toiminnassa mukana olevien lisäksi kaikki vapaaehtoisesta auttamisesta kiinnostuneet läheltä ja kaukaa.

–Lauantain kurssitarjonnassa on jokaiselle jotain sopivaa taitojen kartuttamista, sanoo Vapepan Härmänmaan paikallistoimikunnan puheenjohtaja Suvi Linjamäki.

Vapepa tunnetaan parhaiten maastoetsinnöistä, ja nytkin on yhtenä vaihtoehtona etsinnän peruskurssi. Tarjolla on myös ryhmänjohtajakurssi. Ellei maastossa liikkuminen ole sinulle luontevaa, voit kouluttautua johtopaikkatoimijaksi, ensihuoltoon tai muuhun toimintaa.

Ensihuoltoa ja henkistä tukea

Ensihuolto on nykyisin yhä kasvava toiminnan muoto. Ensihuollossa autetaan vaatetuksen, muonituksen ja hätämajoituksen järjestämisessä esimerkiksi tulipalossa asuntonsa menettäneille tai muissa vastaavassa tilanteissa, jossa välitön apu on tarpeen. Ensihuolto tukee onnettomuuksissa sosiaalitoimea. Se huolehtii fyysisistä, psyykkisistä ja aineellisista perustarpeista ja helpottaa siten ihmisten selviytymistä.

Elokuun koulutusviikonlopussa on tarjolla myös henkisen tuen peruskurssi. Henkisen tuen tavoitteena on äkillisten kriisien jälkivaikutusten ehkäisy. Koulutus antaa osallistujilla valmiudet ymmärtää tunteita, ajatuksia ja reaktioita, joita äkilliset kriisitilanteet aiheuttavat heissä itsessään ja muissa. Kurssilta saat valmiuksia kohdata ja auttaa muita ihmisiä, jotka ovat joutuneet äkilliseen kriisitilanteeseen.

Kaikki mukaan

Vapepan koulutukset on suunnattu kaikille toiminnasta kiinnostuneille. Koulutuksen jälkeen voit halutessasi liittyä mukaan toimintaryhmään. Toiminnassa jo mukana olevat voivat puolestaan syventää ja kerrata osaamistaan kursseilla.

Tapahtumaviikonloppu on osa valtakunnallista Vapaaehtoisen pelastuspalvelun 60-vuotisjuhlavuotta ja pääjärjestäjänä on Vapepan Härmänmaan paikallistoimikunta. Sen toimialueeseen kuuluvat Vimpelin lisäksi Lappajärvi, Evijärvi, Kauhava ja Lapua. Kursseille toivotaan osallistujia myös lomalaisista ja alueen ulkopuolelta läheltä ja kaukaa.

Kurssihinta 25 euroa sisältää kurssimateriaalit sekä ruokailut ja kahvit molempina päivinä. Tapahtuma järjestetään Vimpelin Lakeaharjulla Lakis Areenalla ja ravintola Välilaskussa. Perehdy kurssitarjontaan ilmoittautumislinkin lyyti.in/lakis24 kautta ja lähde mukaan elämykselliseen elokuun viikonloppuun Vimpeliin! Ilmoittautumisia toivotaan heinäkuun aikana.

Vapepa on valtakunnallista toimintaa ja ryhmiä löytyy Suomen joka kolkalta. Toimintaa koordinoi Suomen Punainen Risti ja verkostoon kuuluu yli 50 järjestöä martoista ja metsästäjistä meri- ja lentopelastajiin. Toiminta on kaikille avointa ja jokaiselle löytyy tehtävää.  Vapepan kautta on auttamisvalmiudessa yli 13 000 vapaaehtoista viranomaisten tukena.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA