Isoniemen serkut kokoontuivat Lakis Areenalla

Kioskilla oli mukava vaihtaa kuulumisia.
Kioskilla oli mukava vaihtaa kuulumisia.

JOEL JAAKONPOIKA ISONIEMI syntyi 6.12.1901 Alajärven Isoniemessä ja puolisonsa Anna Aukustintytär Juuti syntyi 14.2.1905. Pariskunta vihittiin 12.6.1926 ja ensimmäiset lapset syntyivät Joelin kotitalossa Isoniemessä tai täkäläisittäin Isossaniemessä. Joel ja Anna muuttivat 1931 Kurejoelle Anttilankankaalle Matti Anttilalta ostettuun taloon. Lapsikatras kasvoi, ja lopulta siinä oli kaksi poikaa sekä kuusi tyttöä. Kaikki lapset avioituivat ja jatkoivat sukua ja Joelille ja Annalle siunaantui 22 lastenlasta. Olen yksi näistä ja niinpä minulla on äidin puolelta 21 serkkua. Vanhin serkkuni on nyt 73-vuotias ja nuorin 49-vuotias.

Aloimme pitää serkkujuhlia, kuten tapahtumaa kutsuimme, jo 1980-luvun alkupuolella ja kun hauskaa oli, tuli tapahtumasta perinne, joka jatkui vuosittain keskeytymättä parinkymmenen vuoden ajan. Jostakin syystä perinne katkesi ja taukoa tuli niin ikään parikymmentä vuotta, kunnes löytyi aktiivinen serkku, joka viritteli juhlia uuteen eloon ja tällä kertaa Porissa. Paljon oli tapahtunut kahdessakymmenessä vuodessa ja kuulumisia vaihdettiin innolla ja samalla sovittiin seuraava tapaaminen Lakis Areenalle vuoden päähän.

Minullehan tapahtuman järjestäminen jäi, mutta vaiva oli pieni, kun ruokailu järjestyi ravintola Välilaskussa Jounin toimesta ja ateria olikin ruhtinaallinen niin maun kuin määränkin suhteen.

Helppo oli myös järjestää ohjelma eli serkut ruokailun jälkeen kuntoportaita kapuamaan ylös huipulle ja sitten näkötorniin maisemaa ihailemaan. Serkut kyselivät kuntoportaiden, näkötornin ja kylätalon rakennushankkeista ja kustannuksista, joten kerroin mitä kaikkea olimme kyläseurassa touhunneet ja paljonko on saatu tukirahaa ja paljonko on tehty talkootöitä. Näytin myös kuvia kylätalon siirtohankkeesta Karstulasta Vimpeliin ja se olikin kaikkia kiinnostavaa katseltavaa. Tällä kertaa mukana oli myös pikkuserkkuja ja sokeriserkkuja, joten meitä oli lähes 40 henkilöä paikalla.

Venesatama kiinnosti myös ja niinpä lähdimme porukalla nauttimaan jälkiruokajäätelöt venesataman kioskille. Siellä olikin merellisissä tunnelmissa mukava jatkaa kuulumisten vaihtoa ja suunnitella seuraavaa tapaamista. Kannatusta sai ehdotus pitää juhlat Anne-serkun luona Englannissa. Suunnitelma saattaa jopa toteutua, sillä yksi serkku totesi lakonisesti, että alkaa olla viimeiset ajat matkustaa ulkomaille. Nähtäväksi jää kuinka käy ja jos hyvin käy, saatte lukea raportin kuvien kera Englannin serkkujuhlista.

Heikki Salmela

Isoniemen Joelin ja Annan lapsia osin perheineen
Isoniemen Joelin ja Annan lapsia osin perheineen.

Lisää sukujuttuja täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA