Pyöräillen ympäri Järviseutua

Pyöräily tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähiseutuihin samalla kuntoa kohottaen.
Pyöräily tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähiseutuihin samalla kuntoa kohottaen.
Pyöräily tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähiseutuihin samalla kuntoa kohottaen.
Pyöräily tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähiseutuihin samalla kuntoa kohottaen.

MIKÄPÄS olisikaan parempi tapa laajentaa reviiriään kesän aikana kuin pyöräily? Pyörän selästä ehtii katsella maisemia tarkemmin kuin autoillessa ja voi puikahtaa mielenkiintoisen näköisille sivuteille katsomaan, mitä mutkan takaa paljastuu. Edetä voi niin mummiskalla kuin sähköavusteisella maantiekiiturillakin, omaan kuntoon ja olosuhteisiin sopivalla vauhdilla. Matkalla voi poiketa uimarannalle vilvoittelemaan tai jäätelökioskille, jokainen tyylillään.

Paikallisia, muun muassa Järviseutu-seuran hankkeiden aikaansaamia pyöräilyreittejä löytyy Leader Aisaparin sivuilta, kuten Evijärven kulttuurireitti, Uiton matkassa, Kortesjärven kirkolta Kukkolaan, Arto Melleri ja Itäkylä, Länsirannan maisemareitti, Vimpelin kulttuurireitti, Sääksjärven lenkki tai Alajärven ympäri Aallon ja Nelimarkan jäljillä.

Monelle perinteinen kesän kierros on Lappajärven ympäri ajo (noin 77 kilometriä).

VISIT LAKEUS on toteuttanut 14 pyöräilyreittiä maakunnan alueella. Niistä kolme sivuaa Järviseutua. Härmän rengasreitti on 106 kilometrin taival, jonka varrella ovat muun muassa Kortesjärven Pyhän Katariinan kirkko, Jääkärimuseo, Purmojärven uimaranta, Lappajärven kirkko, museo ja Tarvolan uimaranta.

Mainos

Ähtäristä Evijärvelle -janareitti on 149 kilometriä pitkä. Sen varrella löytyvät Soinin kesäkioski ja kuninkaantupa, Alajärven kirkko, Aaltokeskus ja Villa Väinölä ja Nelimarkka-museo sekä Pyhävuoren kalliomaalaukset, Lakeaharjun näkötorni sekä Vimpelin ja Evijärven kirkot. Uimarantoja matkalla on seitsemän.

Art by bike -reitti kiertää Kuortaneelta Alavudelle ja Ähtäriin ja Lehtimäeltä voi koukata Soiniin. Reitin mutta on noin 115 kilometriä ja pistoreitti 20 kilometriä suuntaansa. Sen varrelta löytyvät muun muassa Soile Yli-Mäyryn Taidehalli, Sarvikkaan kosket, Lehtimäen kirkko, Reijo Kivijärven Taide Ateljee sekä Ateljé Sari Haapaniemi.

Reitit löytyvät visitlakeus-sivustolta sekä Outdooractivesta.

Huoltoa ja lepoa pyöräilijälle

WELCOME CYCLIST -TUNNUKSELLA löytyvät pyöräreittien varrelta pyöräily-ystävälliset yritykset ja toimijat. Pisteistä löytyy mahdollisuus pyörän turvalliseen säilyttämiseen, pumppu ja perustyökalut, latauspiste sekä tietoa alueen reiteistä, palveluista ja pyöräpalveluista. Järviseudulla palvelua tarjoavat Kortesjärvellä Suomen jääkärimuseo (info), Ravintola Valkealampi, Fillarihuolto Peltomäki, Kanavan Kevari, Alajärven uimahalli, Vimpelissä kunnanvirasto, Lappajärvellä majatalo Koivu ja tähti sekä Evijärvellä Väinöntalo. Lähde: Bikeland.fi.

Lue myös nämä jutut

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/06/03/jyrki-pyorailee-kesan-aikana-5-000-6-000-kilometria
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.